אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

פודינג סולת על קרמבל שקדים

פודינג סולת עדין וקטיפתי מונח על קראמבל שקדים פריך שנותן קצת קראנץ' למנה, וכל זה בליווי קרם קפה עשיר בניחוח אמרטו. קינוח מרשים וחגיגי שכל אחד יכול להכין

שירה בצלאל | מאסטר שף | פורסם 22/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפודינג:

חצי ליטר חלב

מכל שמנת מתוקה

מקל וניל

5 כפות סולת

4 כפות סוכר

2 כפות קורנפלור

לקרמבל שקדים:

חבילת חמאה

כוס קמח

כוס שקדים טחונים

שקית סוכר וניל

כוס סוכר לבן

לקרם קפה:

מנת אספרסו

חצי כוס חלב

חצי כוס שמנת מתוקה

חצי כפית קרם שקדים

כף ליקר אמרטו

אופן ההכנה:

1 הפודינג: מרתיחים חלב ושמנת בסיר. מוסיפים מקל וניל, סולת, סוכר וקורנפלור. מערבבים עד לרתיחה ומסננים במסננת צפופה.

2 יוצקים את התערובת לתבנית סיליקון עם גומות עגולות ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

3 קרמבל שקדים: טוחנים בפולסים במעבד מזון את כל המרכיבים, עד לקבלת תערובת רטובה אך מתפוררת.

4 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים ב-200 מעלות למשך 10 דקות. מדי פעם מערבבים ומפוררים.

5 קרם קפה: מבשלים את כל המרכיבים עד לצמצום.

6 הרכבת המנה: מסדרים את פירורי הקרמבל, עליהם מניחים כיפה של פודינג ומזלפים מעט מקרם הקפה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

 

לכל אוהבי הקפה ההרפתקנים - נספרסו השיקה עכשיו מהדורה מוגבלת של תערובות קפה בטעמי עוגות וינאיות.