עוגת פירורים וירקות פיקנטית
פאי חריף עם בצק מיוחד, מלית ירקות מתובלת ובצק פירורים נימוח מעל הכל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק הראשון:
500 גרם קמח
1 כפית שטוחה מלח
15 גרם שמרים יבשים
1 כף תימין
חצי כפית פלפל שאטה גרוס
חצי כוס שמן זית
כוס וחצי מים
לבצק השני:
150 גרם חמאה (בטמפרטורה של כ-18 מעלות, חתוכה לקוביות)
100 גרם קמח
50 גרם סוכר
1 כפית טבסקו
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית תימין
למלית:
10 בצלים גדולים
50 גרם חמאה
שמן זית
3 גזרים
3 גמבות
כף אבקת קארי
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 הבצק הראשון: מערבבים את הקמח עם המלח, השמרים והתבלינים במיקסר. מוסיפים שמן זית תוך כדי ערבוב ולישה לאט לאט ומוסיפים את המים על פי הצורך.
2 לאחר שהתערבב במיקסר מוציאים את הבצק ולשים על משטח עבודה כ-10 דקות. יוצרים כדור, מקמחים אותו ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים במקום חמים (30 מעלות) עד שתופח לנפח כפול.
3 הבצק השני: מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את כל המרכיבים תוך ערבוב. כשנוצר בצק מוציאים ומעבירים למקרר.
4 המלית: חותכים את הבצלים לצורת ירח ומטגנים במחבת גדולה בחמאה ושמן זית.
5 חותכים את הגזר למקלות דקים של 13 ס"מ ומוסיפים למחבת. חותכים את הגמבה למקלות ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הקארי, המלח והפלפל לפי הטעם וממשיכים בטיגון על אש נמוכה עד שמתרכך.
6 אחרי שהבצק הראשון תפח לשים עוד קצת ומרדדים על נייר אפייה לגודל של תבנית אפייה, מכסים במגבת ומניחים במקום יבש ללא רוח למשך 20 דקות. בתום ה-20 דקות מפזרים על הבצק את המלית.
7 מפזרים מלמעלה את בצק הפירורים ואופים 25 דקות ב-180 מעלות, עד שבצק השמרים אפוי.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!