אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט אסייתי עם קרפיון בטמפורה

אדי בבייב ממאסטר שף הכין סלט אסייתי עם פפאיה, מלפפון ופומלה ומעליו נתחי קרפיון פריכים מטוגנים בטמפורה. רוצים להכין גם? הנה המתכון

אדי בבייב | מאסטר שף | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לסלט:

1 בצל 

2 בצל ירוק

1 מלפפון

1 פפאיה ירוקה

חצי פומלה

2 כפות סויה

כפית רוטב דגים

חצי כפית צ'ילי חריף

חופן כוסברה קצוצה

מיץ מליים אחד

כף מים

בוטנים מלוחים קצוצים לקישוט

לדג:

300 גרם קרפיון

כוס קמח טמפורה

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבצל, הבצל הירוק, המלפפון והפפאיה לרצועות דקות מאוד ושמים בקערה.

2 מפרקים את הפומלה ל"בקבוקים" ושמים בקערה. 

3 מערבבים את הרוטב: מערבבים רוטב דגים, מיץ ליים, סוכר, מים, צ'ילי חריף וכוסברה ומוסיפים לסלט. מערבבים היטב.

4 מפלטים את הקרפיון ובודקים היטב שלא נשארו עצמות. חותכים לרצועות דקות.

5 טובלים את רצועות הדג בקמח הטמפורה ומניחים בצד.

6 מחממים את השמן עד לרתיחה. מטגנים את רצועות הדג עד שהן זהובות ומוציאים לנייר סופג.

7 מניחים מהסלט במרכז צלחת. מפזרים מעל בוטנים קצוצים, מניחים את רצועות הדג ומזלפים מעט רוטב טריאקי.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.