סלט אסייתי עם קרפיון בטמפורה
אדי בבייב ממאסטר שף הכין סלט אסייתי עם פפאיה, מלפפון ופומלה ומעליו נתחי קרפיון פריכים מטוגנים בטמפורה. רוצים להכין גם? הנה המתכון
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
לסלט:
1 בצל
2 בצל ירוק
1 מלפפון
1 פפאיה ירוקה
חצי פומלה
2 כפות סויה
כפית רוטב דגים
חצי כפית צ'ילי חריף
חופן כוסברה קצוצה
מיץ מליים אחד
כף מים
בוטנים מלוחים קצוצים לקישוט
לדג:
300 גרם קרפיון
כוס קמח טמפורה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 חותכים את הבצל, הבצל הירוק, המלפפון והפפאיה לרצועות דקות מאוד ושמים בקערה.
2 מפרקים את הפומלה ל"בקבוקים" ושמים בקערה.
3 מערבבים את הרוטב: מערבבים רוטב דגים, מיץ ליים, סוכר, מים, צ'ילי חריף וכוסברה ומוסיפים לסלט. מערבבים היטב.
4 מפלטים את הקרפיון ובודקים היטב שלא נשארו עצמות. חותכים לרצועות דקות.
5 טובלים את רצועות הדג בקמח הטמפורה ומניחים בצד.
6 מחממים את השמן עד לרתיחה. מטגנים את רצועות הדג עד שהן זהובות ומוציאים לנייר סופג.
7 מניחים מהסלט במרכז צלחת. מפזרים מעל בוטנים קצוצים, מניחים את רצועות הדג ומזלפים מעט רוטב טריאקי.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.