אוכל
צילום׃ דניאל בר און

דג סלמון על מצע של סלרי

מנה מהירה להכנה בה הסלמון הוורדרד מקבל חיזוק מרוטב חריף ומענג והכל על מצע סלרי, הרבה שום ומעט מאוד עבודה

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 19/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פילה סלמון

2 כפות שמן זית

חבילה עלי סלרי קצוצים

ראש שלם שום קצוץ

צרור כוסברה קצוצה

קורט פלפל שחור

קורט מלח

קורט כורכום

קורט כמון

מיץ מלימון סחוט אחד (אפשר לימון כבוש)

לרוטב:

2 כפיות שמן זית

3 שיני שום כתוש

2 פלפל צ'ילי קצוצים

5-6 עגבניות שרי קצוצות

חופן פיסטוקים קצוצים

3 פלפל שאטה קצוץ

צרור כוסברה

כף פפריקה חריפה מהולה בכף שמן זית

שקדים מטוגנים

אופן ההכנה:

1 במחבת מחממים שמן זית ומקפיצים עלי סלרי, שום כתוש וכוסברה קצוצה. ברגע שהסלרי נעשה רך, מוסיפים פלפל שחור, מלח ומעט כורכום וכמון ואת הלימון סחוט.

2 רוטב הדגים: בסיר מחממים שמן, מוסיפים שום כתוש, פלפלים חריפים, עגבניות שרי, פלפל שאטה ופיסטוקים. מבשלים עד שהשום מתרכך. מוסיפים פפריקה חריפה. כשהרוטב מוכן, שמים את הסלמון בתוך הסיר על הרוטב, למשך 5 דקות בלבד.

3 מוציאים את הסלמון לצלחת וזורים עלי כוסברה מעל עם מעט שקדים מטוגנים.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים