אוכל
צילום׃ מאסטר שף, קשת 12

סלט במיה

הגיע הזמן להפסיק לחשוש מאחד הירקות הכי טעימים שיש: קבלו מתכון לסלט במיה פשוט להכנה אבל מפוצץ טעמים, עם עשבי תיבול, תאנים, פטה ורוטב שום משגע

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 09/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כף זרעי כוסברה

שליש כוס שומשום

300 גרם במיה הודית

רבע כוס שמן זית

מלח

חופן נענע

חופן כוסברה

2 ענפי בצל ירוק

2 תאנים

חצי פלפל חריף, פרוס

קוביית פטה, להגשה

לרוטב:

חצי שן שום, קצוצה

יוגורט

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 קולים את זרעי הכוסברה במחבת יבשה וכותשים במכתש ועלי.

2 קולים את זרעי השומשום עד שהם משנים צבע לזהוב ומניחים בצד.

3 קוטמים את הבמיה ונזהרים לא לפצוע את הראש.

4 מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים מלח וזרעי כוסברה כתושים. מוסיפים את הבמיה ומטגנים עד שהיא רכה וזהובה.

5 מפרידים עלים מהנענע והכוסברה, חותכים את הבצל הירוק לאורך ושמים את כל העשבים במי קרח.

6 מרכיבים את הסלט: קורעים ביד את התאנים לרבעים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבמיה, העשבים והפלפל החריף ומתבלים בעוד קצת זרעי כוסברה, מלח ושמן זית.

7 מערבבים את מרכיבי הרוטב ושמים שתי כפות בתחתית קערת סלט. מפוררים פטה ועורמים עליה את הבמיה. מגישים מיד.