אוכל
תמונת AVI׃ mako

פתיתים בדבש עם טחינה מתוקה וריבת חצילים

פתיתים מבושלים בדבש, מוגשים לצד חצילונים מתוקים וטחינה עם דבש

מיה בן צבי | מאסטר שף | פורסם 06/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

4 חצילונים

שליש כוס פתיתים

כף גדושה של דבש

פיסטוקים קלויים וקצוצים

לסירופ סוכר:

כוס מים

כוס סוכר

רבע לימון

4 תרמילי הל

5 יח' ציפורן

אגוז מוסקט

זרעי שומר

לטחינה המתוקה:

טחינה גולמית

מים

דבש

אופן ההכנה:

1 לריבת החצילים: חותכים את החצילונים לרבעים ומבשלים אותם כ-10 דקות במים רותחים.

2 מכינים סירופ: מבשלים מים וסוכר, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שהמים מצטמצמים מעט.

3 מסננים את החצילונים מהמים ומבשלים אותם בסירופ, עד שהם הופכים שקופים.

4 מכינים טחינה מתוקה: מדללים את הטחינה במים, מוסיפים דבש ובוחשים עד שמגיעים למרקם צלול.

5 מכינים פתיתים בדבש: מבשלים דבש ומים (מתחילים ביחס של 1 ל-1). מוסיפים פתיתים ובוחשים. מוסיפים מים לפי הצורך תוך בחישה (כמו בהכנת ריזוטו), מבשלים ומוסיפים שוב לפי הצורך, כך עד שהם מוכנים.

6 הגשה: מגישים את החצילונים על הפתיתים, מסביב טחינה ומעליה פיסטוקים קצוצים וקלויים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!