פתיתים בדבש עם טחינה מתוקה וריבת חצילים
פתיתים מבושלים בדבש, מוגשים לצד חצילונים מתוקים וטחינה עם דבש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
4 חצילונים
שליש כוס פתיתים
כף גדושה של דבש
פיסטוקים קלויים וקצוצים
לסירופ סוכר:
כוס מים
כוס סוכר
רבע לימון
4 תרמילי הל
5 יח' ציפורן
אגוז מוסקט
זרעי שומר
לטחינה המתוקה:
טחינה גולמית
מים
דבש
אופן ההכנה:
1 לריבת החצילים: חותכים את החצילונים לרבעים ומבשלים אותם כ-10 דקות במים רותחים.
2 מכינים סירופ: מבשלים מים וסוכר, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שהמים מצטמצמים מעט.
3 מסננים את החצילונים מהמים ומבשלים אותם בסירופ, עד שהם הופכים שקופים.
4 מכינים טחינה מתוקה: מדללים את הטחינה במים, מוסיפים דבש ובוחשים עד שמגיעים למרקם צלול.
5 מכינים פתיתים בדבש: מבשלים דבש ומים (מתחילים ביחס של 1 ל-1). מוסיפים פתיתים ובוחשים. מוסיפים מים לפי הצורך תוך בחישה (כמו בהכנת ריזוטו), מבשלים ומוסיפים שוב לפי הצורך, כך עד שהם מוכנים.
6 הגשה: מגישים את החצילונים על הפתיתים, מסביב טחינה ומעליה פיסטוקים קצוצים וקלויים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!