ניוקי חריימה
חריימה היא מנה שמכינים ב"מאסטר שף" בלי סוף, אבל ניוקי חריימה - זה כבר סיפור אחר. במנה של דנה הניוקי הוא בכלל העיקר, והדג משמש רק כחלק מהרוטב
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לחריימה:
פילה לוקוס
מיץ לימון
שיני שום
פלפל ירוק חריף
שמן קנולה
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית כמון
רבע כפית גרגירי קימל
מלח
קורט קינמון
קורט סוכר
כף שטוחה פפריקה
חצי כפית כורכום
לניוקי:
3 תפוחי אדמה אדומים
חלמון ביצה
כוס קמח
אופן ההכנה:
1 החריימה: משרים את הלוקוס בקערה עם מים ולימון.
2 קוצצים את השום והפלפל הירוק החריף ומטגנים במעט שמן. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.
3 מוסיפים כוס מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים את הדג, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שהדג עשוי.
4 הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד ריכוך. לאחר מכן מסדרים אותם על תבנית מרופדת במלח גס וצולים בתנור בחום מקסימלי, כדי לייבש את הנוזלים.
5 מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מוסיפים חלמון וקמח ויוצרים בצק.
6 מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים. מוציאים אותם לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.
7 כשהדג מוכן מפרידים אותו מהעור ומפוררים את הבשר לתוך הרוטב. מוסיפים את הניוקי ומבשלים עוד 2 דקות.
המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.