עוגת תפוחים עם קצפת ערמונים ואגוזים
מנה של עוגת תפוחים עם קרם ערמונים, קצפת ופקאנים מסוכרים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי גרני סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
50 גרם חמאה
חצי לימון
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
200 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) קמח תופח
2 ביצים בגודל L
גביע שמנת חמוצה
7 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
30 גרם (3 כפות) סוכר
לקצפת ולהגשה:
חצי ליטר שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
2 כפות קרם ערמונים
חצי כוס חלב
פקאנים מסוכרים, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מורחים בנדיבות חמאה במחבת קטנה (בקוטר כ-15 ס"מ), שיכולה להיכנס לתנור. מפזרים את התפוחים וסוחטים מעליהם חצי לימון.
2 בקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל התפוחים. מעליהם מוסיפים את קוביות החמאה שנשארו משימון המחבת.
3 מעבדים במיקסר את הקמח, הביצים, השמנת החמוצה, אבקת האפייה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים על התפוחים במחבת עד לכיסוי.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.
5 מקציפים את השמנת והסוכר, עד שהקצפת יציבה.
6 מערבבים בקערה נפרדת את קרם הערמונים והחלב לתערובת אחידה, ומוסיפים אותה לקצפת.
7 מעבירים לשק זילוף ומזלפים למחבת עם התפוחים האפויים. מפזרים מעל פקאנים מסוכרים קצוצים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים