אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

מוח בתבשיל חומוס ופלפלים עם לחם פרנה

מנה חורפית נהדרת, בבישול ארוך שממלא את האוויר בניחוחות של געגוע לבית. חסר רק קצת גשם בחלון והסתדרנו

יוקרה סבג | מאסטר שף | פורסם 04/01/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבשיל:

גרגירי חומוס גדול שהושרו במים לילה קודם

2 כפות סודה לשתייה

3 גמבות אדומות

6 פלפלים אדומים

2 צרורות כוסברה

20 שיני שום קלופות

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

כמון

כורכום

סוכר

מלח

רסק עגבניות של מוטי בשפופרת

2 עגבניות מגורדות

2 מוחות נקיים

4 כפות חומץ

מיץ לימון

לפרנה:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

כף סוכר

4 כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן

כף מלח

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר את החומוס המושרה עם הסודה לשתייה. כשהחומוס נפרד מהקליפה מסננים מהמים ומקלפים את הגרגירים אחד אחד. מניחים בצד.

2 קולים את שני סוגי הפלפלים, קולפים וחותכים לרצועות.

3 קוצצים את הכוסברה ומניחים רבע מן הכמות בצד לקישוט.

4 מערבבים במחבת את הפלפלים והשום על אש נמוכה.

5 בסיר אחר מבשלים את החומוס עם הכוסברה. מוסיפים את התבלינים, המלח, העגבניות ורסק העגבניות.

6 כשהחומוס רך מוסיפים לסיר את הפלפלים וממשיכים בבישול על אש נמוכה. מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

7 מבשלים את המוח כ-10 עם 4 כפות חומץ.

8 מוציאים את המוח, שוטפים, פורסים לחתיכות ומניחים בתבנית ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה.

9 לקראת סוף הבישול של החומוס מוסיפים בעדינות את המוח לתבשיל.

10 מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את הכוסברה לקישוט ומגישים.

11 לחם פרנה: מערבבים את השמרים עם כוס מים והסוכר, עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומחכים לתסיסה.

12 מוסיפים קמח, 3 כוסות מים פושרים וכף מלח ולשים. מוסיפים שמן, לשים ומתפיחים 20 דקות.

13 לשים שוב את הבצק, ומתפיחים שוב כ-20 דקות.

14 פורשים מפה ומפזרים עליה קמח. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ומכסים.

15 פותחים כל כדור לבצק שטוח כמו פיתה, ומניחים ל-20 דקות.

16 מכניסים לסיר גדול ואופים כל פיתה משני הצדדים. יש לעמוד ליד הסיר ולהשגיח.