מוח בתבשיל חומוס ופלפלים עם לחם פרנה
מנה חורפית נהדרת, בבישול ארוך שממלא את האוויר בניחוחות של געגוע לבית. חסר רק קצת גשם בחלון והסתדרנו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לתבשיל:
גרגירי חומוס גדול שהושרו במים לילה קודם
2 כפות סודה לשתייה
3 גמבות אדומות
6 פלפלים אדומים
2 צרורות כוסברה
20 שיני שום קלופות
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
סוכר
מלח
רסק עגבניות של מוטי בשפופרת
2 עגבניות מגורדות
2 מוחות נקיים
4 כפות חומץ
מיץ לימון
לפרנה:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף סוכר
4 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
כף מלח
אופן ההכנה:
1 מרתיחים בסיר את החומוס המושרה עם הסודה לשתייה. כשהחומוס נפרד מהקליפה מסננים מהמים ומקלפים את הגרגירים אחד אחד. מניחים בצד.
2 קולים את שני סוגי הפלפלים, קולפים וחותכים לרצועות.
3 קוצצים את הכוסברה ומניחים רבע מן הכמות בצד לקישוט.
4 מערבבים במחבת את הפלפלים והשום על אש נמוכה.
5 בסיר אחר מבשלים את החומוס עם הכוסברה. מוסיפים את התבלינים, המלח, העגבניות ורסק העגבניות.
6 כשהחומוס רך מוסיפים לסיר את הפלפלים וממשיכים בבישול על אש נמוכה. מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
7 מבשלים את המוח כ-10 עם 4 כפות חומץ.
8 מוציאים את המוח, שוטפים, פורסים לחתיכות ומניחים בתבנית ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה.
9 לקראת סוף הבישול של החומוס מוסיפים בעדינות את המוח לתבשיל.
10 מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את הכוסברה לקישוט ומגישים.
11 לחם פרנה: מערבבים את השמרים עם כוס מים והסוכר, עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומחכים לתסיסה.
12 מוסיפים קמח, 3 כוסות מים פושרים וכף מלח ולשים. מוסיפים שמן, לשים ומתפיחים 20 דקות.
13 לשים שוב את הבצק, ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
14 פורשים מפה ומפזרים עליה קמח. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ומכסים.
15 פותחים כל כדור לבצק שטוח כמו פיתה, ומניחים ל-20 דקות.
16 מכניסים לסיר גדול ואופים כל פיתה משני הצדדים. יש לעמוד ליד הסיר ולהשגיח.