אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

ריזוטו אפונים

כל טירון במטבח האיטלקי יודע, שבין ריזוטו מושלם לריזוטו בעייתי מפרידות דקות בודדות. טיפ שלנו – את ריזוטו האפונים, ארטישוק וכרשה הזה, מומלץ לא לפספס

פנינה טורנה | מאסטר שף VIP | פורסם 23/03/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן זית

מעט חמאה

בצלצלי שאלוט, קצוצים

אורז לריזוטו

יין לבן

כנפי עוף

אבקת חלב

ציר עוף

בצל קצוץ

ארטישוק קצוץ דק

כרשה קצוצה

פרמזן

מלח

פלפל

אפונה

אופן ההכנה:

1 בסיר מטגנים בשמן זית ומעט חמאה את השאלוט הקצוצים. מוסיפים את האורז העגול, מטגנים ומוסיפים יין לבן.

2 אופים בתנור כנפי עוף באבקת חלב במשך 15 דקות. מוסיפים לציר העוף. מוסיפים מעט מהציר לסיר הריזוטו ובוחשים.

3 במקביל, מטגנים במחבת בצל קצוץ דק עם ארטישוק קצוץ דק ופרסה קצוצה. ממשיכים להוסיף ציר לאט ולא מפסיקים לבחוש כעשרים דקות עד שהריזוטו נעשה אל דנטה. מוסיפים את הארטישוק והכרשה עם מעט חמאה ופרמזן, מלח, פלפל ואת האפונה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.