תמונת AVI׃ mako
פאי פקאן עם קצפת
מתכון להכנת פאי פקאן עם קרם אגוזים מענג. פינוק למשפחה ולחברים שפשוט להכין
סתיו כהן | מאסטר שף
| פורסם 14/05/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
כוס ושלושת רבעי קמח
125 גרם חמאה
2 כפיות סוכר
כפית אבקת אפייה
1 חלמון
קורט מלח
4-5 כפות מים
למלית:
כוס פקאנים שבורים
1 מכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
לקצפת:
1 מכל שמנת מתוקה
קורט סוכר
אופן ההכנה:
1 מעבדים במיקסר את כל חומרי הבצק חוץ מהמים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים עוד טיפה, רק עד לקבלת בצק.
2 מסדרים את הבצק בתבנית פאי.
3 למלית: מחממים בסיר את הפקאנים, השמנת והסוכר עד שהשמנת מגיעה לרתיחה. שופכים לתבנית הפאי.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-30 דקות.
5 מקציפים שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת, ומזלפים ליד הפאי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!