תמונת AVI׃ מאסטר שף
פאי תאנים ופקאנים
בצק פריך ומתוק במילוי שמנתי עם פקאנים ותאנים - לפאי מקורי ומפנק
מוריה קעטבי | מאסטר שף
| פורסם 11/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
חד ורבע כוס קמח לבן
100גרם חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
כפית מלח
1 ביצה
2 חלמונים
למילוי
ביצים
שמנת (כמות שווה לכמות השמנת)
6 פקאנים מסוכרים
3 תאנים מסוכרים
חמאה
אופן ההכנה:
להכנת הבצק: 1 מכניסים למעבד מזון את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח, הביצה והחלמונים. מעבדים עד לקבלת בצק. חשוב לא להפעיל את מעבד המזון לזמן ממושך כדי לא לפגוע בפריכות הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות. 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד שגודלו עולה על גודל התבנית. מעבירים לתבנית משומנת ומרפדים את התחתית והדפנות בבצק. מאחסנים במקרר עד לאפייה.
להכנת המילוי:
3 מטגנים קלות את התאנים והפקאנים בחמאה.
4 מערבבים את השמנת והביצים.
5 מסדרים את הבצק על תבנית פאי קטנה.
6 מניחים יפה את הפקאנים ואת התאנים.
7 מוספים את התערובת של השמנת והביצים לפאי ומכניסים לתנור.