פסטה ברוטב תרד עם בצל ושמן זית
המתכון הבא מוגדר אצל דיאנה רחמני כפסטה נוסטלגית. אנחנו מניחים שזו הפסטה עליה גדלה, והיא ממליצה לכם בחום לגדל גם את הילדים שלכם עם המתכון הפשוט והמנצח הזה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
חבילת פסטה עבה (פפרדלה לדוגמה
חצי כוס שמן זית
בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
חבילה גדולה (500 גרם) תרד
4 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות בצורת חצי ירח
מלח
פלפל גרוס
100 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1 מחממים רבע מכמות השמן במחבת רחבה. מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-6 דקות או עד לריכוך.
2 מוסיפים את התרד ומטגנים יחד עם הבצל כ-5 דקות, עד שהתרד מאבד את מרבית נפחו אך עדיין נשאר ירוק.
3 מעבירים את תכולת המחבת לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
4 בסיר רחב ושטוח שמים את יתרת השמן. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים מעל להבה גבוהה כ-15 דקות, עד הזהבה. מקפידים לערבב היטב שלא ישרף.
5 בזמן טיגון הבצלים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
6 כאשר הבצלים זהובים מוסיפים מלח ופלפל גרוס, ומיד לאחר מכן מוסיפים את רוטב התרד. מערבבים.
7 מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה מגרדים פרמזן מעל.
מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
למתכונים פסטה ורטבים נוספים היכנסו לאתר בישולים