מופלטה ממולאת
המופלטה הקלאסית מקבלת מילוי גבינות לא סטנדרטי בכלל, בתוספת חבושים מיובשים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למופלטה:
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
450 מ"ל מים
1 ליטר שמן (למנוחה של כדורי הבצק)
למלית גבינות:
כוס חבושים מיובשים
3 כפות סוכר
שליש כוס מים
100 גרם גבינת מנצ׳גו חתוכה
100 גרם גבינת פיקורינו חתוכה
100 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
100 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפיות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 קוצצים חבושים מיובשים ומבשלים כרבע שעה עם הסוכר והמים.
2 טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המלית, מסננים את החבושים הקצוצים מהסירופ ומערבבים עם הגבינות.
3 מעבדים במיקסר את כל חומרי הבצק למופלטה. הבצק צריך להיות יציב ולא מאוד דביק. מניחים להתפחה של 30 דקות.
4 קורצים מהבצק כדורים ומניחים בתבנית מלאה בשמן למנוחה בת 30 דקות.
5 בין שני ניירות אפייה פותחים כדור בצק בידיים או בעזרת מערוך לדף דק מאוד.
6 מטגנים את הדף הראשון במחבת חמה ללא שמן, הופכים ומעל מניחים את הדף הבא. הופכים אחרי כמה דקות ומניחים את הדף הבא. הופכים ומוסיפים עוד דף בצק, עד שיש כ-15 יחידות אחת על השנייה.
7 מעבירים את המילוי לשק זילוף, מזלפים לרוחב המופלטה ומגלגלים בעדינות.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.