צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
מדליוני פילה לצד פירה דלעת וחמאת זעתר
קלאסיקה: נתח בשר איכותי ולידו טעמים עדינים של דלעת וחמאה. נשבעים, לא צריך יותר מזה
שמי אפניאר | מאסטר שף
| פורסם 02/03/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לבשר:
3 מדליוני פילה
5 ענפי רוזמרין
70 גרם חמאה
לפירה:
פרוסת דלעת גדולה (כ-400 גרם)
2 כפות זעתר
100 גרם חמאה
שמן זית
מלח ופלפל
להגשה:
גבעולי אספרגוס צלויים בחמאה
אופן ההכנה:
1 מרתיחים את הדלעת בסיר עם מעט מלח עד לריכוך מלא.
2 במחבת על אש נמוכה ממיסים חמאה ומוסיפים זעתר. מערבבים דקה-שתיים ומורידים מהגז. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
3 בבלנדר טוחנים את הדלעת עם חמאת הזעתר ומעט מלח ופלפל, עוצרים וטועמים. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואיזון בין הדלעת לזעתר.
4 במחבת פסים ממיסים חמאה ומניחים את ענפי הרוזמרין. צולים את מדליוני הפילה עד למידת הצלייה הרצויה.
5 בצלחת מניחים פס מפירה הדלעת לצד האספרגוס שנצלה בחמאה ולצידם את מדליוני הפילה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.