הסמוסה של יונתן רושפלד
המתכונים ליצירות הטעימות רושפלד ממשימת שחזור המנה. מוכנים לאתגר?
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג קמח חומוס
1 ק"ג קמח לבן
עד 800 מ"ל מים
180 גר' שמן
מלח
אופן ההכנה:
סמוסה במילוי עדשים: (לעשר סמוסות קטנות או חמש גדולות)
זמן הכנת המילוי: כשעה ורבע
מרכיבים למילוי הסמוסה:
150 גר' עדשים שחורות (מומלץ להכפיל או לשלש את הכמות – כי אפשר להקפיא/לאחסן)
1 בצלים קצוץ דק
1 גזר מגורד
1/2 כוס שמן קנולה
6 שיני שום קצוצות
30 גר' ג'ינג'ר מגורד וטרי קצוץ
30 גר' פלפלים חריפים (אדומים וירוקים) קצוצים
חצי כוס גדושה כוסברה קצוצה
30 גר' טופו
1/2 כוס למון גראס קצוץ
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 לימון - גרידת לימון (גרידה מחצי לימון)
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
תבלינים לפי הטעם, המידות הכתובות הן המלצת השף : מלח – לפי הטעם, 50 גר' לפחות סוכר, 10גר' לפחות פלפל שאטה, 5 גר' ציפורן, 5 גר' קינמון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים במים עד שמבושלים טוב טוב (כ-40 דקות).
2 קוצצים בצל ומטגנים עד שמזהיב.
3 שמים בסיר (מעט שמן) גזר מקולף וקצוץ, שום, ג'ינג'ר, פלפלים חריפים, עדשים ובצל ומבשלים הכל יחד. מוסיפים את התבלינים, הטופו, חלק מהכוסברה והלמון גראס. מבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מתאדים.
4 מרסקים הכל בפוד פרוססור ומצננים.
5 מוסיפים נענע קצוצה, כוסברה קצוצה, גרידת לימון ובצל ירוק.
סמוסה במילוי תרד: (5 גדולות או 10 קטנות)
זמן הכנת המילוי: כרבע שעה
מרכיבים:
1 ק"ג תרד
2 בצלים גדולים קצוצים דק
10 שיני שום קצוצות דק
100 גר' גאודה מגורדת
100 גר' צפתית מגורדת
100 גר' ג'ינג'ר מגורד (ללא הקליפה)
תבלינים לפי הטעם (הכמויות הכתובות הן המלצת השף): מלח – לפי הטעם , פלפל שחור – לפחות כפית , 50 גר' סוכר, 5 גר' הל, 40 גר' כמון
אופן ההכנה:
1 חולטים את התרד במים עם מלח כ-7 דקות, מכניסים למי קרח וסוחטים טוב טוב טוב! קוצצים.
2 מטגנים בצל, שום, ומוסיפים הל וסוכר.
3 מוסיפים תרד, מלח, כמון ופלפל שחור ומבשלים 20 דקות עד חצי שעה עד שכל הנוזלים מתאדים.
4 מצננים.
5 מוסיפים את הגבינות, הג'ינג'ר הקצוץ ומערבבים הכל יחד.
לבצק:
1 ק"ג קמח חומוס
1 ק"ג קמח לבן
800 מ"ל מים – אבל להוסיף עד שהבצק מרגיש מספיק נוח לעבודה (לא בהכרח כל הכמות נדרשת)
180 גר' שמן
מלח
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמחים ומוסיפים מלח.
2 מחלקים ל 2 קערות.
3 באחת עושים בצק צהוב ובשנייה בצק ירוק.
לבצק הצהוב
מוסיפים לקערה עם היבשים: 40 גר' קארי צהוב, 90 גר' שמן, 400 מ"ל מים (לשים לב להוסיף מים עד שהבצק מרגיש מספיק נוח לעבודה ולא בהכרח להשתמש בכל כמות המים) וכף כורכום ולשים הכל יחד לבצק אחיד.
לבצק הירוק
בפוד פרוססור קוצצים 2 כוסות כוסברה עם פטרוזיליה (ביחד סך הכל 2 כוסות קצוצות) ומעט מים.
מוסיפים ליבשים את העיסה הירוקה, 90 גר' שמן ו 400 מ"ל מים (לשים לב להוסיף מים עד שהבצק מרגיש מספיק נוח לעבודה ולא בהכרח להשתמש בכל כמות המים) ולשים לבצק אחיד.
מרדדים על קמח, קורצים את הצורה הנחוצה, וממלאים במילוי. מטגנים את הסמוסות בשמן עמוק.
קציצת דלעת: (8 לביבות קטנות או 4-5 גדולות)
זמן הכנה: כשעה (רוב הזמן זה צליית תפוחי האדמה והדלעת)
מרכיבים:
1 ק"ג דלעת
250 גר' תפוחי אדמה
5 ביצים
מלח – לפי הטעם
4 כפות סוכר
כוס נענע קצוצה
1/2 כוסברה קצוצה
100 גר' אפונה ירוקה
גרידת של חצי לימון
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
120 גר' קמח עדשים
כף מחוקה סודה לשתייה
תבלינים לפי הטעם: 5 גר קימל, 5 גר הל, 10 גר' פלפל שאטה, מסמר ציפורן, 10 גר' קינמון, 50 גר' קארי צהוב (הרבה יחסית לתבלינים האחרים)
אופן ההכנה:
1 קולפים את הדלעת וצולים את הדלעת ותפוחי האדמה עם מעט שמן ומלח גס, בתנור חום גבוה (200 מעלות) עד שרך מאוד (ייקח לפחות חצי שעה – תלוי בגודל החיתוך).
2 מרוקנים את תפוחי האדמה ומערבבים כמויות שוות של דלעת ותפוחי האדמה למחית חלקה.
3 מוסיפים ביצים, מלח, קמח, סודה לשתייה ואת התבלינים היבשים. מערבבים הכל יחד.
4 מוסיפים נענע, כוסברה, אפונה ירוקה, גרידת לימון, ג'ינג'ר ובצל ירוק.
5 מטגנים כמו קציצות.
6 מניחים ברוטב ומכניסים לתנור 180 מעלות ל-6 דקות.
רטבים
חלב קוקוס וקארי צהוב:
המרכיבים:
250 מ"ל חלב קוקוס
30 גר' קארי צהוב
30 גר' ג'ינג'ר מקולף ומגורד
30 גר' סוכר
30 גר' פלפל חריף קצוץ דק
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 שמים חלב קוקוס בסיר ומביאים לרתיחה.
2 מוסיפים את הקארי הצהוב, הג'ינג'ר, הסוכר, הפלפל החריף והמלח.
3 מבשלים כחמש דקות.
4 מבלנדרים הכל יחד.
עגבניות ומיץ רימונים:
* לפתוח את הרוטב עם חלב קוקוס
המרכיבים:
500 גר' עגבניות משומרות מקולפות ומרוסקות
100 מ"ל רכז רימונים
50 גר' פלפלים ירוקים או אדומים חריפים
50 גר' ג'ינג'ר מגורד קצוץ דק
6-7 שיני שום קצוץ דק
150 גר' סוכר
מלח לפי הטעם (לפחות 5 גר')
5 גר' קינמון
מסמר אחד ציפורן
5 תרמילי הל כתושים או כפית מדידה מחוקה
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים כרבע שעה.מבלנדרים (או במוט או בפוד פרוססור) ומבשלים עוד כרבע שעה.
רייטה (Raita):
המרכיבים:
250 גר' יוגורט עזים או בקר
250 גר' לבנה
250 גר' מלפפונים מגורדים עם הקליפה וסחוטים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כוס גדושה נענע קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים יוגורט עם הלבנה ומוסיפים את הסוכר, המלח, המלפפונים והנענע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!