דלעת ערמונים ממולאת פונדו גבינות וארטישוק ירושלמי
פונדו גבינות עשיר וסמיך בתוך דלעת ערמונים צלויה, ועיגולי בצק פריכים ומטוגנים שמחביאים קממבר, או בקיצור: ד"ש מהניינטיז, עם טוויסט של עכשיו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 דלעת ערמונים
שמן זית
מלח
לפונדו:
חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
4 בצלי שאלוט קצוצים
50 גרם חמאה
2 חבילות מוצרלה פרסקה
חצי חבילת קשקבל
200 מ״ל שמנת לבישול
תימין
מלח, פלפל
לכדורי בצק וגבינה:
2 כוסות קמח
כוס וחצי יוגורט
מעט מלח
חריץ קממבר נקי מהחלקים הקשים, חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
1 חותכים את הראש של הדלועים, מוציאים את הגרעינים ומנקים. מורחים בשמן זית, ממליחים, עוטפים בנייר כסף ומכנסים לתנור לגריל לחצי שעה עד שמתרככות.
2 מבשלים ארטישוק ירושלמי בסיר עם מים רותחים עד שמתרכך.
3 בסיר נוסף מטגנים שאלוט בחמאה עד להזהבה, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי שהתרכך, מוצרלה וקשקבל. מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים במלח, פלפל ותימין וטוחנים בבלנדר סטיק למשחה חלקה.
4 טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עד שמסמיך.
5 מערבבים בקערה קמח יוגורט ומלח, ולשים לבצק רטוב. עוטפים בבצק קוביית קממבר (כמו קובה) מצפים ומטגנים בשמן עמוק – הכדורם צריכים להיות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
6 מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, יוצקים לתוכה את קרם הארטישוק והגבינות ומגישים לצד כדורי הבצק.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.