אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סטייק פריים ריב עם תפוחי אדמה, גזרים ופודינג יורקשייר

ארוחה נהדרת לכל קרניבור: סטייק פריים ריב עסיסי מטוגן, עם רוטב יין, תפוחי אדמה פריכים במיוחד ומאפינס בריטיים קטנים בצד. זה נשמע לכם פשוט, אבל זו המנה שהעלתה את סיון מ"מאסטר שף" לשלב הבא

סיון עמר | מאסטר שף | פורסם 04/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3.7 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לסטייק

סטייק פריים ריב במשקל 400-500 גרם

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

2-3 עלי מרווה

2 ענפי תימין

לתפוחי האדמה:

3 תפוחי אדמה

כף שמן זית

מלח 

פלפל שחור

לרוטב:

כוס יין אדום

2 עלי דפנה

כף מיץ לימון

1 פלפל צ'ילי טרי

1 אגס מקולף ומגולען

מלח

פלפל שחור

לגזרים:

3 גזרים

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

לפודינג:

1 כוס קמח

1 כוס שמנת חמוצה

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מורחים את הנתח בשמן זית ומעסים אותו עם מעט מלח, פלפל, מרווה ותימין. מניחים בצד.

2 מרתיחים מים בסיר גדול. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך. מסננים.

3 מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד שהן פריכות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4 במקביל מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן את היין, עלי הדפנה, מיץ הלימון, הפלפל החריף והאגס, עד שהאגס מתרכך. מתבלים במלח ופלפל, מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים הכל במעבד מזון לרוטב חלק.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות. מקלפים את הגזרים ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור עד שהם מתרככים ומזהיבים.

6 מכינים את הפודינג יורקשייר: מערבבים בקערה את הקמח, השמנת, הביצה, מלח ופלפל ומעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.

7 כשהכל מוכן מחממים מחבת עד שהיא לוהטת וצורבים את הסטייק המתובל להשחמה משני הצדדים. מעבירים אותו לתנור החם לצלייה של 10 דקות ומגישים עם תפוחי האדמה, הגזרים, הרוטב והמאפינס.

תפוחי האדמה לטיגון מגיעים בשקית אדומה. הם בעלי מרקם יבש ומוצק וזאת בשל העובדה שאין בהם כמות גדולה של מים. בנוסף הם אינם מתפוררים, מה שהופך אותם למתאימים לטיגון.