סטייק פריים ריב עם תפוחי אדמה, גזרים ופודינג יורקשייר
ארוחה נהדרת לכל קרניבור: סטייק פריים ריב עסיסי מטוגן, עם רוטב יין, תפוחי אדמה פריכים במיוחד ומאפינס בריטיים קטנים בצד. זה נשמע לכם פשוט, אבל זו המנה שהעלתה את סיון מ"מאסטר שף" לשלב הבא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (2 מנות):
לסטייק
סטייק פריים ריב במשקל 400-500 גרם
כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
2-3 עלי מרווה
2 ענפי תימין
לתפוחי האדמה:
3 תפוחי אדמה
כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
כוס יין אדום
2 עלי דפנה
כף מיץ לימון
1 פלפל צ'ילי טרי
1 אגס מקולף ומגולען
מלח
פלפל שחור
לגזרים:
3 גזרים
כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
לפודינג:
1 כוס קמח
1 כוס שמנת חמוצה
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מורחים את הנתח בשמן זית ומעסים אותו עם מעט מלח, פלפל, מרווה ותימין. מניחים בצד.
2 מרתיחים מים בסיר גדול. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך. מסננים.
3 מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד שהן פריכות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4 במקביל מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן את היין, עלי הדפנה, מיץ הלימון, הפלפל החריף והאגס, עד שהאגס מתרכך. מתבלים במלח ופלפל, מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים הכל במעבד מזון לרוטב חלק.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות. מקלפים את הגזרים ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור עד שהם מתרככים ומזהיבים.
6 מכינים את הפודינג יורקשייר: מערבבים בקערה את הקמח, השמנת, הביצה, מלח ופלפל ומעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
7 כשהכל מוכן מחממים מחבת עד שהיא לוהטת וצורבים את הסטייק המתובל להשחמה משני הצדדים. מעבירים אותו לתנור החם לצלייה של 10 דקות ומגישים עם תפוחי האדמה, הגזרים, הרוטב והמאפינס.