צילום׃ עודד מרום, מאסטר שף, ספר המתכונים עונה 2
עוגת בננות ושוקולד
עוגת הבננה של מיכל אנסקי, שמבפנים היא לחה ונהדרת ומלמעלה פירורי הקראמבל מתפצפצים בפה כמו עוגיות חמאה
מיכל אנסקי | מאסטר שף
| פורסם 13/10/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (14 מנות):
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
כוס סוכר חום
200 גרם חמאה מלוחה רכה
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
4-5 בננות פרוסות
חבילת שוקולד מריר מאיכות מעולה, שבור לחתיכות לא שוות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים קראמבל: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה רכה לקבלת תערובת פירורית. שומרים בצד כוס קטנה מהתערובת.
3 בקערה נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב.
4 משלבים בין שתי המאסות יחד עם פרוסות הבננה והשוקולד הקצוץ ומעבירים את התערובת לתבנית זכוכית עמידה לחום.
5. מפוררים מלמעלה את הקראמבל ששמרנו בצד.
6 מכניסים לתנור לחצי שעה.