טרטר טונה אדומה וקארי אבטיח
טרטר של טונה אדומה עם צ'ילי, ג'ינג'ר וגראם מסאלה, מוגש בקארי קר מצומצם של אבטיח אדום וצ'ילי חריף. הפרשנות של שף יובל בן נריה למשימת הלוהט-קפוא של מאסטר שף
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לטרטר:
70 גרם טונה אדומה, קצוצה גס בסכין
חצי כפית צ'ילי ירוק קצוץ
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
חצי כפית שאלוט קצוץ
חצי כפית גראם מסאלה
כפית שמן זית
רבע כפית מלח דק
לקארי אבטיח:
כף שמן קנולה
חצי כפית כמון
חצי כפית זרעי חרדל
רבע כפית זרעי כוסברה
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
חצי כפית שאלוט קצוץ
חצי כפית צ'ילי ירוק קצוץ
רבע כפית כורכום
חצי כף אבקת צ'ילי חריף (גרוסה דק)
חצי כף מלח
500 גרם אבטיח טחון למחית (אבטיח קטן)
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 קארי אבטיח: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הכמון, זרעי החרדל וזרעי הכוסברה ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הג'ינג'ר, השאלוט והצ'ילי הירוק ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הכורכום, אבקת הצ'ילי והמלח ומטגנים כדקה. מוסיפים את האבטיח ומגבירים את האש.
2 מצמצמים את הרוטב במהירות בשליש ומסננים. מצננים ומוסיפים את מיץ הלימון.
3 הרכבת המנה: מערבבים את כל חומרי הטרטר בקערה ומניחים במרכז צלחת ברינג. מוסיפים מסביב את רוטב הקארי הקר.
>> בן הזוג של יובל בן נריה למשימה היה טום אביב. הנה המתכון שלו