פתת אלחומס
בסיס של קרעי פיתה, מעל גרגירי חומוס מבושלים, יוגורט ובשר כבש מתובל - זה מה שמנאל מ"מאסטר שף" מתכננת לכם בתוכנית של שבת (אחרי החדשות בקשת 12), וזו פשוט מנה אדירה. רק אל תשכחו לשריין איזה שעתיים למנוחה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
1 פיתה
200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו ללילה ובושלו עד ריכוך
כף כמון
שמן זית
קורט מלח
200 גרם בשר כבש, חתוך לקוביות
1 פלפל חריף, קצוץ
כף קטנה של תערובת תבלינים ראס אל חנות
להגשה:
50 גרם יוגורט עזים
50 גרם יוגורט כבשים
3 שיני שום, כתושות
10 גרם סמנה
כף סומאק
חופן צנוברים קלויים
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מייבשים את הפיתה בתנור בערך 10 דקות ב-180 מעלות, ומפרקים לתוך קערה.
2 מתבלים את גרגירי החומוס המבושלים בכמון, מעט שמן זית ומלח.
3 מטגנים בשמן זית במחבת את הבשר עם הפלפל החריף והתבלינים.
4 מערבבים את שני סוגי היוגורט יחד.
5 במחבת קטנה מטגנים את השום בסמנה.
6 מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת גדולה ועמוקה את קרעי הפיתה המיובשת, ומעליהם מוזגים את החומוס המבושל והמתובל. יוצקים מעל את היוגורט והסמנה עם השום ולבסוף את הבשר.
7 מקשטים בסומאק, צנוברים ופטרוזיליה ומגישים מיד.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.