אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

"יער הניצחון"- תפוחי אדמה ממולאים וצלעות טלה

תפוחי אדמה ממולאים בפטריות לצד צלעות טלה וקרם ארטישוק ירושלמי – לא מעט טירחה, אבל פייר, לא תבדקו מה הטעם של "אחת ממנות הגמר הטובות בתולדות מאסטר שף"?

פנינה טורנה | מאסטר שף VIP | פורסם 25/03/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם ארטישוק ירושלמי:

300 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף

200 מ"ל שמנת

100 מ"ל חלב

100 מ"ל מים

מלח

פלפל

לתפוחי אדמה ממולאים בפטריות:

4 תפוחי אדמה אדומים

3 כפות שמן זית

2 שיני שום מקולפות וקצוצות דק דק

1/2 כוס יין לבן

1 כף גדושה תימין קצוץ

1 כף גדושה רוזמרין קצוץ

1/4 כף פפריקה מתוקה

אגוז מוסקט

פלפל שחור

למילוי:

5 בצלצלי שאלוט

4 פטריות פורטובלו

30 גרם פורצ'יני יבש מושרה במים חמים

40 גרם פורצ'יני כבוש מסונן מהמים

40 גרם גבינת שמנת 30%

מלח

פלפל

כמהין

רוטב וורצ'סטייר

חמאה

שמן זית

לראשי פטריות:

4 פטריות פורטובלו ללא הרגליים

1 כוס ציר טלה

חצי כוס מי השרייה פורצ'יני

לסירופ יין אדום:

1 כוס יין פורט

1 כוס ציר טלה

30 גרם חמאה

30 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 קרם הארטישוק הירושלמי: שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים עד לריכוך מלא של הארטישוקים. מסננים מהנוזלים. טוחנים בבלנדר עם כף מהנוזלים שנשארו. מסננים דרך מסננת.

2 תפוחי האדמה הממולאים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מיישרים את קצוות תפוחי האדמה. מרוקנים את התוכן בעזרת כף פריזיין. מקלפים בעזרת סכין טורנה לצורת משושה. מערבבים את כל חומרי הרוטב. טובלים את תפוחי האדמה ברוטב וממלאים טיפה בחור שנוצר. מניחים בתבנית על נייר אפייה. מכסים בנייר כסף ואופים כ-50 דקות, עד לריכוך של תפוחי האדמה. מסירים את הכיסוי ואופים עוד שמונה דקות נוספות.

3 למילוי: קוצצים בצלצלי שאלוט ומטגנים קלות בשמן זית וחמאה. קוצצים פורטובלו, פורצ'יני יבש וכבוש ומוסיפים לשאלוט. ברגע שהמסה רכה מורידים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים גבינת שמנת, מעט שמן כמהין ומעט רוטב וורצ'סטר.

4 ראשי הפטריות: שמים את הפטריות בתבנית קטנה עם ציר הטלה ומי הפורצ'יני ואופים עד לריכוך. מסננים מהציר ומשחימים בתנור כ-3 דקות.

5 סירופ יין אדום: מצמצמים יין פורט כמעט עד לכדי סירופ. מצמצמים ציר טלה ומאחדים בין הנוזלים. מוסיפים חמאה ושמנת ומצמצמים מעט.

6 הרכבת המנה: ממלאים את תפוחי אדמה במלית הפטריות ואופים בתנור כ-8 דקות. מפלפלים צלעות וצורבים במחבת חמה עם שמן זית. ממליחים צלעות, מסדרים קרם ארטישוק בצלחת עם כף בצורת טיפה. שמים 2 תפוחי אדמה בקצה הצלחת. טובלים 2 פטריות בסירופ יין ומכסים את תפוחי האדמה. מושחים צלעות בסירופ יין ומסדרים בקצה השני של הצלחת.

7 שמים גבעול תימין על הצלעות. מטפטפים מהסירופ על הצלחת.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.