פרוסות סינטה עם ראגו ירקות שורש, חזה אווז ועגבניות צלויות
תבשיל עשיר באווירה כפרית של בשר מעולה עם רוטב ירקות ויין
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
לבשר:
600 גרם נתח סינטה
מלח גס ופלפל שחור
10 עלי מרווה
6 פרוסות חזה אווז מעושן
שמן זית
לראגו:
שמן זית
2 בצלים קצוצים
שומר חתוך לקוביות קטנות
2 כפות חמאה
3 עלי מרווה
12 פרוסות חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור
2 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות
8 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
¾ כוס יין לבן יבש
לעגבניות:
4 עגבניות מסוג תמר
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
להכנת הבשר:
1 מפזרים מלח גס ופלפל על נתח הסינטה.
2 מכסים את הסינטה בעלי המרווה ופרוסות חזה האווז.
3 מזליפים שמן זית מעל נתח הבשר ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ- 10 דקות (על מנת לצרוב/לסגור את הבשר).
4 לאחר 10 דקות מנמיכים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור לכ-15-20 דקות נוספות, עד לדרגת מדיום.
5 מוצאים את הבשר מהתנור ומניחים בצד למשך 10 דקות.
להכנת הראגו:
6 מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל והשומר, ומוסיפים שתי כפות חמאה.
7 מוסיפים למחבת את עלי המרווה וחזה האווז הקצוץ וממשיכים לטגן עד שהשומר והבצל מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.
8 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לטגן מספר דקות נוספות.
9 מוסיפים את הפטריות והיין, ומבשלים שתי דקות נוספות.
להכנת העגבניות הצלויות:
10 חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית כאשר החצי החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעל מלח ופלפל שחור ומזליפים מעט שמן זית.
11 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות (על גריל עליון בלבד) למשך כ- 25 דקות או עד שפני העגבניות מתחילות להשחים.
אופן הגשת המנה:
12 מניחים 3 כפות מהראגו בצלחת שטוחה. מעל הראגו מניחים שתי פרוסות סינטה דקות.
13 לצד הסינטה מוסיפים שתי עגבניות צלויות ומפזרים מעליהן מעט מלח גס.