אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ארוחת בוקר עולמית

הטוב מכל העולמות: פירות טרופיים עם נענע ושוקולד לבן, מגדל חביתות מביצי שליו ואווז מטוגן, לצד לחם סודה וממרח גבינה עשיר

שי טובול | מאסטר שף | פורסם 14/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למגדל בייקון מדומה:

ביצי שליו

חזה אווז

ללחם סודה:

3.5 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

1.5 כוסות רוויון

50 גרם חמאה

בצל ירוק קצוץ

לממרח גבינה:

חצילים קטנים

גבינה לבנה

בצל ירוק

נענע

שמן זית

מלח

לסלט פירות:

פירות טרופיים ואגס חתוכים קצוצים דק

פצפוצי שוקולד לבן

מיץ הדרים

אופן ההכנה:

1 למגדל: פורסים פרוסות דקות של חזה אווז. על מחבת פסים מטגנים קלות. מטגנים ביצי עין קטנות מביצי שליו.

2 ללחם הסודה: מערבבים את החומרים היבשים (קמח, מלח, סודה ואבקת אפייה) עם הרוויון. ממיסים את החמאה ומערבבים פנימה. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ. מקמחים את הידיים ויוצרים מהבצק לכדור.

3 מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 40-45 דקות.

4 לממרח גבינה: שורפים את החצילים על אש ומקלפים. מערבבים את הגבינה עם הבצל הקצוץ, הנענע, מעט מלח ומעט שמן זית ומועכים פנימה חציל אחד.

5 לסלט פירות: קוצצים את הפירות, מוסיפים נענע קצוצה, פצפוצי שוקולד לבן ומיץ הדרים מקלמנטינות.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים