צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
קרם ברולה
מתכון קל ופשוט לקינוח צרפתי שכבר הפך לקלאסיקה: קרם ברולה עם סוכר שרוף מלמעלה וניחוח נהדר כמו שרק מקל וניל (כולל הגרגירים, כן?) יכול לתת. הייתם מאמינים שמדובר בחצי שעה של עבודה?
אלי מצרי | מאסטר שף
| פורסם 07/11/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 מקל וניל
500 גרם שמנת מתוקה
גרידת לימון
6 חלמונים
60 גרם סוכר
סוכר לבן או חום
אופן ההכנה:
1 חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים.
2 מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם הווניל (גם המקל וגם הגרגירים שהוצאו ממנו), מוסיפים את גרידת הלימון ומביאים לרתיחה.
3 טורפים בקערה את החלמונים והסוכר.
4 כשסיר השמנת מבעבע, מעבירים מעט מן הנוזל החם לקערת החלמונים הטרופים עם הסוכר, בזרם אטי מאוד ותוך כדי טריפה. עושים השוואת טמפרטורות ואז מעבירים את החלמונים לסיר השמנת ומערבבים היטב.
5 מסננים ומוזגים לקעריות קטנות.
6 מניחים את הקעריות בתוך תבנית מלאה במים רותחים.
7 אופים בתנור שחומם ל-120 מעלות כ-40 דקות, מוציאים ומעבירים למקרר.
8 לפני ההגשה מפזרים בכל כלי מעט סוכר לבן או חום, ושורפים עם ברנר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.