מקלובה אסייתית
הפוך זה חיים: עקרונות של מקלובה עם טעמים חדשים ותיבול אסייתי שאתם חייבים לנסות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
כוס אורז תאילנדי
5 חצילים תאילנדיים, פרוסים לחצי
2 יח' דלעת ערמונים, מקולפות ופרוסות לחתיכות בינוניות
חצי קילו פרגיות, קצוצות גס
1 בצל קצוץ
5 כפות סויה
שמן זרעי ענבים
4-3 עגבניות פרוסות
רבע כוס סויה
5 כפות רוטב דגים
לתערובת התיבול:
2 בצלי שאלוט
חופן גרגירי כוסברה
2 ס"מ ג’ינג’ר
שורש למון גראס
חצי פלפל צ'ילי טרי
לרוטב יוגורט:
100 גרם יוגורט יווני
100 גרם קרם קוקוס
חצי חבילת כוסברה
2 שיני שום
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 משרים אורז תאילנדי במים קרים 20 דקות ומסננים.
2 במחבת עם שמן עמוק מטגנים את החצילים ופרוסות הדלעת. מוצאים, מספיגים שמן ומניחים בצד.
3 במכתש ועלי קוצצים וכותשים לכדי משחה את החומרים לתערובת התיבול.
4 מקפיצים פרגיות במחבת עם בצל קצוץ וסויה עד שהצבע משתנה. מוציאים ומניחים בצד.
5 לוקחים סיר עמוק יחסית ומרפדים את התחתית שלו בשמן זרעי ענבים בנדיבות ומעל מניחים פרוסות עגבנייה בשכבה מלאה. מעל מסדרים בשכבה אחידה את הירקות המטוגנים ומעליהם את הפרגיות. מעל הכל מסדרים את משחת התיבול בשכבה אחידה. מעליה מסדרים את האורז ומהדקים הכל.
6 בקערה מערבבים כוס מים, רבע כוס סויה ורוטב דגים ושופכים לסיר. הנוזלים אמורים להגיע עד סנטימטר מעל האורז. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.
7 רוטב יוגורט: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר סטיק.
8 מורידים מהאש, נותנים להתקרר והופכים על צלחת. ומגישים את הרוטב לצד המקלובה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.