אוכל
תמונת AVI׃ mako

ניוקי א לה רומנה

ניוקי סולת וגבינות ברוטב חצילים ועגבניות פיקנטי

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 31/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק סולת:

ליטר חלב

1/4 1 כוסות סולת

כף מלח

פלפל שחור

50 גרם חמאה

3 חלמונים

100 גרם גבינת גרוייר

100 גרם גבינת פרמזן

לרוטב:

חציל שלם

4 עגבניות

5 שיני שום

פלפל חריף אחד

מלח

פלפל שחור

בזיליקום

אופן ההכנה:

1 הכנת בצק הסולת: מרתיחים חלב עם מלח וקצת פלפל שחור. כשהחלב רותח מוסיפים סולת ומערבבים עד לקבלת מרקם של בצק. מורידים מהאש ותוך כדי ערבוב מוסיפים חמאה, חלמונים וגבינה.

2 משמנים תבנית אפייה, משטחים את הבצק ואופים חצי שעה עד להשחמה.

3 הרוטב: קולים חציל שלם על האש. במחבת גריל שורפים 4 עגבניות, 5 שיני שום ופלפל אחד חריף.

4 לאחר הקלייה מקלפים את השום, מעבירים למחבת ומטגנים בקצת שמן זית. מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות ואת הפלפל החריף חתוך לקוביות, מתבלים במלח פלפל וקצת בזיליקום חתוך לרצועות, ומבשלים עד לקבלת רוטב - בערך רבע שעה.

5 מקלפים את החציל וחותכים לרצועות.

6 מגישים: מניחים רוטב בצלחת. קורצים מהבצק 3 עיגולים ומניחים מעל הרוטב. את החציל מפזרים בצדדים ומוסיפים לו קצת מיץ לימון סחוט ומלח.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!