אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ביצה חצי קשה וחזה אווז על מצע עדשים

מנת חלבונים משלושה סוגים לבוקר של כיף: ביצה ביין פורט, עדשים ובשר חזה אווז. עשרים דקות עבודה ומולכם ניצבת ארוחת מלכים

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.6 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 גזר

1 קישוא

1 סלק

2 כוסות עדשים מבושלים

1 מח עצם

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

4 ביצים

יין פורט

200 גרם חזה אווז

אופן ההכנה:

1 קוצצים את כל הירקות, מטגנים קלות, מוסיפים את העדשים ואת מח העצם. ממליחים ומפלפלים.

2 מבשלים את הביצה במשך 7 דקות ב-70 מעלות בתוך יין פורט, עד למצב שבו כשבוצעים את הביצה החלמון נוזל.

3 מניחים את חזה האווז על הפלנצ'ה בצד של השומן וצורבים אותו היטב. מפלפלים וממליחים.

4 פורסים את החזה דק ומגישים מניפה של אווז, חופן עדשים ואת הביצה בראשם.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים