צילום׃ דניאל בר און
ביצה חצי קשה וחזה אווז על מצע עדשים
מנת חלבונים משלושה סוגים לבוקר של כיף: ביצה ביין פורט, עדשים ובשר חזה אווז. עשרים דקות עבודה ומולכם ניצבת ארוחת מלכים
עידו קרוננברג | מאסטר שף
| פורסם 11/02/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 גזר
1 קישוא
1 סלק
2 כוסות עדשים מבושלים
1 מח עצם
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
4 ביצים
יין פורט
200 גרם חזה אווז
אופן ההכנה:
1 קוצצים את כל הירקות, מטגנים קלות, מוסיפים את העדשים ואת מח העצם. ממליחים ומפלפלים.
2 מבשלים את הביצה במשך 7 דקות ב-70 מעלות בתוך יין פורט, עד למצב שבו כשבוצעים את הביצה החלמון נוזל.
3 מניחים את חזה האווז על הפלנצ'ה בצד של השומן וצורבים אותו היטב. מפלפלים וממליחים.
4 פורסים את החזה דק ומגישים מניפה של אווז, חופן עדשים ואת הביצה בראשם.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים