צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף
אצבעות דג עטוף במנגולד עם סלט פומלית ושעועית ירוקה
מנה ראשונה קלילה ונהדרת – גרסת סיגר ממנגולד שעוטף קציצת דג עסיסית. אל תוותרו על הסלט בצד
איתיאלה בר ששת, מנאל איסמעיל, אירקלי גונשווילי | מאסטר שף
| פורסם 20/02/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לדג:
300 גרם אינטיאס
2 שיני שום
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
חופן עלי נענע קצוצים
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
5 עלי מנגולד
חצי פלפל חריף קצוץ
מלח, פלפל
לסלט:
חצי פומלית גדולה, מפורקת
חצי בצל פרוס לפרוסות דקות
חצי כוס שעועית ירוקה קצוצה דק
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח, פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הדג בסכין. כותשים במכתש ועלי שום, שאלוט, עשבי תיבול ותבלינים, מוסיפים לדג ויוצרים עיסה הומוגנית.
2 חולטים את עלי המנגולד כמה דקות במים רותחים ומעבירים למי קרח.
3 מגלגלים את עיסת הקבב בתוך עלי המנגולד (כמו עלי גפן) וצורבים במחבת פסים עם שמן זית.
4 מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.