אוכל
תמונת AVI׃ mako

אוסובוקו עם ורניקס של שלי הרמן

התרומה של שלי הרמן לאודישנים של מאסטר שף: מנה נדיבה של בשר עם קרפלך תפוחי אדמה והרבה בצל מטוגן. השופטים לא ידעו מאיפה זה בא להם, מה אתכם?

שלי הרמן | מאסטר שף | פורסם 31/10/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לאוסובוקו:

נתחי אוסובוקו

מעט שמן לטיגון

בצל

מלח ופלפל

3 בצלים נוספים (שיהוו מצע לוורניקס)

לוורניקס:

בצל

מעט שמן, לטיגון

3 תפוחי אדמה

500 גרם קמח

1 ביצה

50 גרם חמאה או מרגרינה

לבצלי השאלוט:

500 גרם בצל שאלוט, קלוף

שמן לטיגון

מיץ מחצי לימון

סילאן

אופן ההכנה:

האוסובוקו:

1 ממליחים ומפלפלים את הבשר, וקוצצים את הבצל.

2 מחממים מעט שמן בסיר לחץ ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים מעט.

3 מוסיפים את הבשר ומטגנים לסגירה מכל הצדדים.

4 מוסיפים מים וסוגרים את סיר הלחץ. מבשלים על אש גבוהה עד ששומעים שריקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-35 דקות.

5 במחבת נפרדת חותכים 3 בצלים לרצועות ומטגנים עד להזהבה.

הוורניקס:

1 מתחילים במלית: קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

2 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, ומבשלים במים עד לריכוך. שומרים את מי הבישול.

3 מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומערבבים עם הבצל המטוגן.

4 מכינים את הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק ומוסיפים בהדרגה ממי הבישול של תפוחי האדמה, עד שמתקבל בצק רך.

5 מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, מוסיפים כפית מהמילוי וסוגרים.

6 מרתיחים בסיר מים ומעט מלח, ומכניסים את הכיסונים. מבשלים כמה דקות ומוציאים.

7 מכניסים ישר למחבת עם הבצל המטוגן (חובה להכניס למקום שומני).

לבצלי השאלוט:

1 מרתיחים ומסננים את בצלי השאלוט (נותנים להם רק חצי בישול).

2 מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצלים, שיקבלו מכת חום.

3 מוסיפים מעט מים, מיץ לימון וסילאן, מכסים ומבשלים על אש קטנה. כשהבצלים מתרככים מכניסים אותם לתנור למספר דקות להשחמה.

4 מגישים עם האוסובוקו והוורניקס.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!