אוסובוקו עם ורניקס של שלי הרמן
התרומה של שלי הרמן לאודישנים של מאסטר שף: מנה נדיבה של בשר עם קרפלך תפוחי אדמה והרבה בצל מטוגן. השופטים לא ידעו מאיפה זה בא להם, מה אתכם?
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לאוסובוקו:
נתחי אוסובוקו
מעט שמן לטיגון
בצל
מלח ופלפל
3 בצלים נוספים (שיהוו מצע לוורניקס)
לוורניקס:
בצל
מעט שמן, לטיגון
3 תפוחי אדמה
500 גרם קמח
1 ביצה
50 גרם חמאה או מרגרינה
לבצלי השאלוט:
500 גרם בצל שאלוט, קלוף
שמן לטיגון
מיץ מחצי לימון
סילאן
אופן ההכנה:
האוסובוקו:
1 ממליחים ומפלפלים את הבשר, וקוצצים את הבצל.
2 מחממים מעט שמן בסיר לחץ ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים מעט.
3 מוסיפים את הבשר ומטגנים לסגירה מכל הצדדים.
4 מוסיפים מים וסוגרים את סיר הלחץ. מבשלים על אש גבוהה עד ששומעים שריקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-35 דקות.
5 במחבת נפרדת חותכים 3 בצלים לרצועות ומטגנים עד להזהבה.
הוורניקס:
1 מתחילים במלית: קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
2 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, ומבשלים במים עד לריכוך. שומרים את מי הבישול.
3 מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומערבבים עם הבצל המטוגן.
4 מכינים את הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק ומוסיפים בהדרגה ממי הבישול של תפוחי האדמה, עד שמתקבל בצק רך.
5 מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, מוסיפים כפית מהמילוי וסוגרים.
6 מרתיחים בסיר מים ומעט מלח, ומכניסים את הכיסונים. מבשלים כמה דקות ומוציאים.
7 מכניסים ישר למחבת עם הבצל המטוגן (חובה להכניס למקום שומני).
לבצלי השאלוט:
1 מרתיחים ומסננים את בצלי השאלוט (נותנים להם רק חצי בישול).
2 מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצלים, שיקבלו מכת חום.
3 מוסיפים מעט מים, מיץ לימון וסילאן, מכסים ומבשלים על אש קטנה. כשהבצלים מתרככים מכניסים אותם לתנור למספר דקות להשחמה.
4 מגישים עם האוסובוקו והוורניקס.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!