אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

טחול ממולא עם קובה במרק יוגורט

קלאסיקה ערבית עם טוויסט מודרני: טחול ממולא בבשר שמוגש יחד עם שני סוגי קובה: אחד ממולא בבשר ואחד ממולא בחמאה. כולם ביחד שוחים במרק יוגורט מרענן במיוחד לחגיגה אמיתית

נאדיה עוויד | מוזנא בשארה | מאסטר שף | פורסם 27/12/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לטחול:

1 טחול בקר

200 גרם בשר בקר טחון

300 גרם בשר כבש טחון

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות כוסברה קצוצה

חצי פלפל אדום חריף

חצי פלפל ירוק חריף

קורט הל

קורט פלפל אנגלי

קורט פפריקה

3 כפות פיסטוק חלבי

3 כפות צנוברים

מלח

פלפל

כפית שמן זית

לציר:

30 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

שוק כבש (החלק התחתון)

1 בצל חתוך לרבעים

1 גזר

1 כרישה פרוסה 

קורט פלפל אנגלי

כמה גרגירי פלפל שחור שלם

2 מקלות קינמון

1 תרמיל הל

1 כוכב אניס

1 עלה דפנה

לקובה ולמילוי החמאה:

כוס בורגול

50 גרם בשר טחון

 100 גרם חמאה רכה

כפית נענע מיובשת

כפית שום כתוש

למילוי הבשר

2 כפות שמן זית

200 גרם כבש טחון

200 גרם בקר טחון

1 בצל קצוץ

כפית אריסה

קורט כמון

קורט קינמון

קורט הל

למרק היוגורט:

200 גרם יוגורט כבשים

200 גרם לבנה

2 שיני שום כתושות

כף קמח

כפית שמן

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הטחול: שוטפים אותו ומנגבים היטב. פותחים פתח קטן עם סכין חדה, עמוק, ממליחים ומפלפלים מבפנים. מערבבים את כל חומרי המילוי ודוחסים פנימה עד שהטחול הופך לכדור. סוגרים עם קיסם.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בסיר מעט שמן זית וצורבים את הטחול מכל הכיוונים. מוסיפים מים לכיסוי ואת הפלפל הלבן, אגוז המוסקט וההל. מביאים לרתיחה.

3. מכניסים  את הסיר לתנור וכל כמה דקות מרטיבים את הטחול עם הרוטב והופכים אותו מדי פעם. אופים עד שהטחול רך ומוכן

4 מכינים את הציר: ממיסים בסיר לחץ את החמאה ושמן הזית ומטגנים את השוק עד שהיא משחימה מעט. מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד דקה או שתיים. מכסים במים רותחים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים כשעה. פוצחים את הסיר, מסננים את הציר לקבלת ציר נקי ומחזירים לסיר.

5 מכינים את הקובה: משרים בורגול במים רותחים כ-10 דקות. לאחר מכן טוחנים את הבורגול במטחנת בשר עם קצת בשר טחון עד שמתקבל בצק.

6 מכינים את מילוי הבשר: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבשר והבצל עם כל התבלינים עד שהבשר משנה את צבעו.

7 מכינים את מילוי החמאה: מערבבים את החמאה הרכה עם השום והנענע ומגלגלים לגליל. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהגליל מתקשה.

8 יוצרים מבצק הבורגול צורות של קובה. ממלאים חלק בתערובת הבשר וחלק בחתיכה קטנה מגליל החמאה המתובל. מביאים את הציר המסונן לרתיחה ומבשלים בו את הקובות עד שהן רכות.

8 מגישים: מערבבים את היוגורט, הלבנה, השום, הקמח השמן והמלח עם 2 מצקות מהציר. מסדרים בצלחת את היוגורט ומעליו את הקובות והטחול.