צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
פלאפל לוביה (באג'יה)
את הפלאפל הזה מכינים לא מחומוס אלא משעועית לוביה (שימו לב, היא צריכה השריה ארוכה), ולא פחות חשוב - מגלגלים בידיים. אחרת זה פשוט לא יוצא אותו הדבר
שירן קרני | מאסטר שף
| פורסם 26/06/19
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי קילו לוביה (שעועית עין שחורה)
צרור כוסברה
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 שיני שום
3 בצלי שאלוט
חצי צרור בצל ירוק
כף גדושה זרעי כמון
כף גדושה זרעי כוסברה
כפית זרעי קימל
2 כפות מלח
כף פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 משרים את הלוביה בהרבה מים 24 שעות. מסננים ושוטפים.
2 טוחנים יחד את הלוביה, הכוסברה, הפלפל החריף, השום, הבצלים, זרעי כמון, זרעי הכוסברה וזרעי קימל. מפסיקים את הטחינה כשהמרקם של הלוביה עדיין מעט גס. מתבלים במלח ופלפל שחור.
3 מחממים שמן לטיגון עמוק, מגלגלים כדורים בידיים ומטגנים להזהבה.
4 מגישים עם רוטב חילבה, טחינה ירוקה ועגבניות מרוסקות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.