אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

פלאפל לוביה (באג'יה)

את הפלאפל הזה מכינים לא מחומוס אלא משעועית לוביה (שימו לב, היא צריכה השריה ארוכה), ולא פחות חשוב - מגלגלים בידיים. אחרת זה פשוט לא יוצא אותו הדבר

שירן קרני | מאסטר שף | פורסם 26/06/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו לוביה (שעועית עין שחורה)

צרור כוסברה

2 פלפלים ירוקים חריפים

2 שיני שום

3 בצלי שאלוט

חצי צרור בצל ירוק

כף גדושה זרעי כמון

כף גדושה זרעי כוסברה

כפית זרעי קימל

2 כפות מלח

כף פלפל שחור

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 משרים את הלוביה בהרבה מים 24 שעות. מסננים ושוטפים.

2 טוחנים יחד את הלוביה, הכוסברה, הפלפל החריף, השום, הבצלים, זרעי כמון, זרעי הכוסברה וזרעי קימל. מפסיקים את הטחינה כשהמרקם של הלוביה עדיין מעט גס. מתבלים במלח ופלפל שחור.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק, מגלגלים כדורים בידיים ומטגנים להזהבה.

4 מגישים עם רוטב חילבה, טחינה ירוקה ועגבניות מרוסקות.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.