דואט בורי ולברק
תוהים על פשר השם של המנה? חכו עד שכל הטעמים הנפלאים האלו ירקדו לכם בפה ואז תבינו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
דג בורי שלם נקי
דג לברק שלם נקי
שמן חמניות לטיגון
מלח ופלפל שחור לפי טעם
חסה
3 לימונים
כף מי זעפרן
לרוטב "באז'י"
6 שיני שום
חצי צרור כוסברה
חצי פלפל ירוק חריף
חצי פלפל אדום חריף
300 גרם אגוזי מלך
2 כפות שמן זית
כוס וחצי מים רותחים
כף "חמלי סונלי" (תבלין גיאורגי)
כף "אוצ'חו סונלי" (תבלין גיאורגי)
כף גרגירי כוסברה טחונים
3 כפות חומץ
אופן ההכנה:
1 טוחנים את כל חומרי הרוטב לקבלת עיסה.
2 ממליחים ומפלפלים את הדגים לפי הטעם.
3 מטגנים את הדגים בשלמותם בשמן חמניות חם, עד הזהבה.
4 מעבירים לתבנית עם נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לעוד כ-20 דקות.
5 מכינים מגש ומציעים אותו בעלי חסה.
6 מסדרים את הדגים על המגש, מוסיפים מעל את הרוטב ומקשטים בלימונים ובמי זעפרן.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) - דואט בורי ולברק ברוטב "באז`י"
קלוריות | 949 אנרגיה |
חלבונים | 61 גרם |
פחמימות | 16 גרם |
שומנים | 69 גרם |
סימון תזונתי עבור המתכון כולו – פסטו LALI – הרטבים של ללי
קלוריות | 336אנרגיה |
חלבונים | 4 גרם |
פחמימות | 14 גרם |
שומנים | 31 גרם |
סימון תזונתי עבור המתכון כולו – רוטב שזיפים ירוקים – הרטבים של ללי
קלוריות | 654אנרגיה |
חלבונים | 17 גרם |
פחמימות | 155 גרם |
שומנים | 5 גרם |