אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

אוּזִי בוטנים (אוז אלשאם)

דפי פילו עוטפים תבשיל נפלא של אורז ובשר מתובלים היטב בתוספת מפתיעה של בוטנים

מנאל איסמעיל, בת-שי עוז ואסף דיי | מאסטר שף | פורסם 13/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.7 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז יסמין

4 כפות שמן 

1 גזר מגורד

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

4 שיני שום קצוצות דק

כפית ראס אל חנות

כפית פלפל שחור

50 בוטנים מטוגנים בחמאה

לבשר:

150 גרם פילה בקר קצוץ לקוביות קטנות

1 בצל חתוך דק

20 גרם חמאה

3 עלי בצק פילו

לסלט ערבי:

עגבניות קצוצות דק

מיץ מחצי לימון

פלפל חריף קצוץ

2 כפות טחינה גולמית

שמן זית

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מטגנים את האורז עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, הפלפל, השום, התבלינים והבוטנים. מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים 4 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.

2 מטגנים את הבשר עם בצל ותבלינים עם חמאה ושופכים לתערובת האורז.  

3 לוקחים קערה עגולה ומשמנים את הדפנות. מסדרים בה עלי פילו במעטפת, ממלאים בתערובת האורז, סוגרים היטב, ומשחררים מהקערה. מכניסים לתנור לכ-10 דקות.

4 מכינים סלט ערבי מכל המרכיבים ומגישים לצד הפילו הממולא.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.