אוּזִי בוטנים (אוז אלשאם)
דפי פילו עוטפים תבשיל נפלא של אורז ובשר מתובלים היטב בתוספת מפתיעה של בוטנים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
2 כוסות אורז יסמין
4 כפות שמן
1 גזר מגורד
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
4 שיני שום קצוצות דק
כפית ראס אל חנות
כפית פלפל שחור
50 בוטנים מטוגנים בחמאה
לבשר:
150 גרם פילה בקר קצוץ לקוביות קטנות
1 בצל חתוך דק
20 גרם חמאה
3 עלי בצק פילו
לסלט ערבי:
עגבניות קצוצות דק
מיץ מחצי לימון
פלפל חריף קצוץ
2 כפות טחינה גולמית
שמן זית
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מטגנים את האורז עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, הפלפל, השום, התבלינים והבוטנים. מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים 4 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
2 מטגנים את הבשר עם בצל ותבלינים עם חמאה ושופכים לתערובת האורז.
3 לוקחים קערה עגולה ומשמנים את הדפנות. מסדרים בה עלי פילו במעטפת, ממלאים בתערובת האורז, סוגרים היטב, ומשחררים מהקערה. מכניסים לתנור לכ-10 דקות.
4 מכינים סלט ערבי מכל המרכיבים ומגישים לצד הפילו הממולא.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.