צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
סמוסה ממולאת עדשים צהובות ותפוחי אדמה
אוכל רחוב הודי כמו שאוכל רחוב הודי צריך להיות – חם, מטוגן וחריף. המתכון עלינו, הגעגוע עליכם
תאיר מורדוך | מאסטר שף
| פורסם 25/04/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
250 גרם קמח תופח
50 מ"ל שמן
מעט מים
כפית מלח
רבע כפית גרגירי חרדל
למילוי:
2 בצלים קצוצים גס
כוס עדשים צהובות מבושלות
1 תפוח אדמה מבושל חתוך לקוביות
צ'ילי ירוק חריף
צ'ילי אדום חריף
מלח, פלפל
חצי כפית אבקת קארי
חצי כפית גראם מסאלה
חצי כפית כורכום
קצת קינמון
מעט סוכר
שמן לטיגון
מטבל יוגורט:
חצי כוס יוגורט
צרור כוסברה
כפית ג'ינג'ר מגורר
כפית שום מגורר
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 יוצרים בצק מכל המרכיבים, ומשאירים למנוחה כ-20 דקות.
2 מטגנים את הבצלים, מוסיפים את הצ'ילי, תפוחי האדמה ואת העדשים ומערבבים תוך כדי טיגון. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים, ממלאים וסוגרים.
4 מטגנים בשמן עד שמשחים מכל הצדדים.
5 מערבבים את כל חומרי המטבל ומגישים ליד הסמוסה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.