אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

דג ותבשיל פריקי בפיתה

פיתה כזו מקורית עוד לא פגשתם: דג צלוי בתנור, תבשיל פריקי ועגבניות צלויות ומעל הכל צזיקי. נשמע טעים? גם לנו

לריסה סליפאן אשד | מאסטר שף | פורסם 23/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לדג:

חצי צרור כוסברה קצוצה

גרידה מלימון אחד

מיץ מחצי לימון

רבע פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק מאוד

2 כפיות חוואייג' למרק

פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית

לבצל המוחמץ:

כוס מים

2 וחצי כפות סוכר

2 וחצי כפות חומץ בן יין לבן

1 בצל פרוס לפרוסות

לפריקי:

כוס פריקי

3 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות

חצי פלפל צ'ילי ירוק טרי קצוץ דק מאוד

2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

כוס ורבע של מים

מלח 

פלפל שחור

לצזיקי:

1 מיכל יוגורט כבשים

חצי צרור שמיר קצוץ דק

חצי כוס נענע קצוצה דק

1מלפפון מקולף ופרוס לחתיכות קטנות מאוד

גרידה מחצי לימון

מיץ מחצי לימון

חצי עגבניה סחוטה ביד

מלח

פלפל שחור

מעט שמן זית

לפיתה:

4 פיתות

עגבניה גדולה פרוסה לפרוסות בעובי 8 מילימטר

מעט שמן זית לזילוף

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2 צנוניות פרוסות דק

עלי כוסברה לקישוט

אופן ההכנה:

1 מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מצרכי הדג, חוץ מהדג. מוסיפים את הדג ומשרים כחצי שעה עד שעה, במקרר.

2 מכינים את הבצל המוחמץ: מבשלים בסיר קטן מים, חומץ וסוכר עד שכל הסוכר נמס. מקררים לגמרי ומוסיפים את פרוסות הבצל. משרים לכמה שעות.

3 מכינים את הפריקי: שוטפים את הפריקי ומשרים במים ל-20 דקות לפחות.

4 מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים פלפל צ'ילי ומטגנים דקה נוספת.

5 מוסיפים את העגבניות עם הנוזלים שלהן ומערבבים. מבשלים כ-8 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

6 מסננים את הפריקי ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את המים, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30-35 דקות. מדי פעם בודקים אם צריך להוסיף נוזלים.

7 מכינים את הצזיקי: מערבבים את כל המרכיבים וממתינים כמה דקות לספיגת הטעמים.

8 מחממים תנור לחום המקסימלי.

9 מוציאים את הדג מהמשרה ומתבלים אותו עם מלח גס משני הצדדים. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה כשהעור כלפי מעלה. אופים 9-10 דקות (תלוי בעובי הדג). מפרקים את הדג המוכן לחתיכות בגודל ביס.

10 מחממים מחבת פסים ללא שמן. מתבלים את פרוסות העגבניה בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. צולים את פרוסות העגבניה לקבלת צריכה של פסים. נזהרים לא לשרוף אותו.

11 קולים במחבת את הצנוברים עד שהם זהובים.

12 מרכיבים את המנה: מניחים בפיתה פרוסה של עגבניה צלויה, כמה חתיכות של דג, מעט פריקי חם, כמה טבעות בצל מוחמץ, פרוסות צנונית, צנוברים וכמה עלי כוסברה. מגישים עם צזיקי בצד.