אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

בחש בוכארי לצד כדורי אורז עם חזה אווז

אורז הוא חומר גלם כל כך מכיל ואוהב שאפשר לעשות אתו הכל. שתי מנות מקצוות תבל שחוברו יחדיו: בחש בוכארי ירוק וריחני וכדורי אורז בתיבול אסייתי

בטי רוקאווי | מאסטר שף VIP | פורסם 04/03/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכדורי האורז:

2 כוסות אורז עגול

1/2 3 כוסות מים

כפית מלח

2 ביצים

פנקו

לתערובת הבשר:

בצל

פטריות

פטרוזיליה

מלח

פלפל

חזה אווז

לרוטב:

1/3 כוס חומץ אורז

1/3 סויה

1/3 רוטב צ'ילי מתוק

1/3 כוס מירין

שום כתוש

ג'ינג'ר כתוש

לימון

עירית

כוסברה

לבחש:

3 פרגיות

מלח

פלפל

צרור שמיר קצוץ

2 כוסות אורז שטוף היטב

אופן ההכנה:

1 כדורי האורז: מכינים את האורז ומוסיפים מלח. כשהאורז מתקרר מוסיפים ביצה.

2 התערובת: מטגנים במשך כ-4 דקות בצל, פטריות ,פטרוזיליה וחזה אווז ומוסיפים מלח ופלפל.

3 יוצרים מהאורז עיגולים ומכניסים פנימה מהתערובת. סוגרים את כדור האורז, טובלים בביצה ובפנקו ומטגנים.

4 הרוטב האסייתי: מכניסים את כל המרכיבים לכלי ומערבבים היטב.

5 הבחש: בסיר אידוי מאדים 3 פרגיות במים חמים עם מלח ופלפל שחור, לאחר שהפרגיות התבשלו מוציאים וחותכים לקוביות.בסיר עם מים חמים שמים צרור שמיר קצוץ ואת האורז השטוף. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. בודקים תיבול.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.