אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

אורז עם רולדת עוף ממולאת

הגרסה של שירן קרני לאושפלאו כוללת סיר ובו גלילות חזה עוף במילוי בשר טחון, שמתבשלות יחד עם אורז, ירקות ותבלינים. אתם יכולים לקרוא לזה אושפלאו של דרום תימן

שירן קרני | מאסטר שף | פורסם 26/06/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.2 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוף:

7-8 חתיכות של חזה עוף דקות

כפית מיונז

כפית פלפל צ'ומה

חצי כפית חרדל דיז'ון

כף פפריקה מתוקה

כפית חוואייג'

כף סילאן

למילוי:

2 חבילות כוסברה טרייה

5-6 ראשי שום טרי

1 בצל גדול

2 כפות בהרט

2 כפות ראס אל חנות

500 גרם בשר טחון טרי

לסיר:

כוס אורז בסמטי

1 בצל גדול, קצוץ

שמן, לטיגון

כרוב לבן, חתוך דק

4 גזרים, מגוררים

100 גרם צנוברים

צימוקים

חוואייג'

כף מלח

חצי כפית פפריקה מתוקה

כף זרעי כמון

כף זרעי קימל

להרכבת המנה:

1 בצל גדול, פרוס לרצועות

שמן לטיגון

תערובת של מים עם מעט זעפרן

ציר עוף

אופן ההכנה:

1 העוף: מערבבים מיונז, פלפלצ'ומה, חרדל, פפריקה, חוואייג' וסילאן ומשרים את העוף.

2 מכינים את המילוי: טוחנים כוסברה, שום, בצל, בהרט וראס על חנות ומערבבים עם הבשר הטחון.

3 משרים את האורז במים פושרים למשך 30 דקות. מסננים.

4 הרולדה: משטחים את חזה העוף על משטח עץ, ממלאים בתערובת הבשר ומגלגלים לרולדה.

5 מחממים מחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב והגזר וממשיכים לטגן.

6 מוסיפים צנוברים וצימוקים ואת האורז המסונן, חוואייג', מלח, פפריקה מתוקה, זרעי כמון וזרעי קימל. מטגנים עוד רגע ושומרים בצד.

7 מרכיבים את המנה: מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד הזהבה. מסדרים את רולדות העוף ומוסיפים תערובת של מים עם מעט זעפרן. מוסיפים עוד מים עד לכיסוי הרולדות. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

8 משאירים את הסיר סגור עוד כ-10 דקות ואז מוסיפים את תערובת האורז. מכסים בציר עוף עד כס"מ מעל התבשיל, מכסים במגבת ומבשלים עוד כ-45 דקות על אש נמוכה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.