אוכל
צילום׃ אוכל טוב

אורז מלא עם גזרים ועלים ירוקים

אייל שני מלמד את סודות האורז המלא במתכון פשוט שמשלב ירקות, הרבה עלים ירוקים וגם רוטב סויה. אנחנו כבר התמכרנו

אייל שני | מאסטר שף | פורסם 26/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 331 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם אורז מלא עגול

4 כפות שמן זית

6 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס

1 זר פטרוזיליה קטן, קצוץ

1 זר כוסברה קטן, קצוץ

1 זר שמיר קטן, קצוץ

1 זר נענע קטן, קצוץ

2 כפות נוספות של שמן זית

4 כפות רוטב סויה

זרעים סחוטים מ-2 עגבניות אדומות

אופן ההכנה:

1 מעבירים את האורז למסננת ושוטפים מתחת למי ברז זורמים. מניחים לו להתייבש במסננת.

2 מוזגים לתוך סיר את השמן ומוסיפים את הגזר המגורר.

3 מניחים את הסיר על להבת גז רחבה, אש בינונית-גבוהה, ומאדים את הגזר תוך ערבוב בכף עץ עד שצבעו נהפך כתום זרחני, קצותיו מתחילים להזהיב ושמן הזית מקבל את צבעו הכתום.

4 מוסיפים את האורז, וממשיכים לערבב על אש גבוהה עד שהאורז מתלהט אך לא מתחיל להיחרך.

5 מוסיפים מים (בטמפרטורת החדר או רותחים) עד כיסוי, לא יותר, ומביאים לרתיחה. מעבירים את הסיר ללהבת הגז החלשה ביותר שבכיריים, אש הכי קטנה, מכסים במכסה, ומניחים לסיר כ-45 דקות.

6 פותחים מכסה, ומוודאים בעזרת מזלג שתחתית הסיר לא רטובה ומימית. רצוי שתיווצר מעט הדבקה לסיר.

7 מכסים את פתחו של הסיר במגבת, מעליה מניחים את המכסה, ומניחים למגבת לספוג את האדים במשך 10 דקות.

8 קוצצים את כל העלים הירוקים דק דק, ומוסיפים לסיר.

9 מוסיפים את שמן הזית, זרעי העגבניות ורוטב הסויה, ומערבבים בעזרת מזלג. אוכלים מיד או בטמפרטורת החדר.