אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

סלט ברווז

השופטים עפו על המנה של ליאור, ונראה שלגמרי בצדק: ברוח השאריות של הקצב היא הרכיבה סלט מהמם של המון ירוקים וקצת ברווז, ואת הטאץ' הסופי נתנה עם אורז שמתפצפץ בפה

ליאור אוחיון | מאסטר שף | פורסם 29/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקונפי ברווז

גרונות של ברווז

שמן זית

5 שיני שום

תימין

פלפל שחור

לרוטב

ציר בקר

מיץ מ-2 תפוזים

10 ס"מ ג'ינג'ר מגורר

1 כפית סוכר

לסלט

רבע כוס אורז שחור

שמן לטיגון עמוק

צרור גדול פטרוזיליה

צרור גדול כוסברה

צרור נענע

1 כף זרעי שומר קלויים, שלמים

אופן ההכנה:

1 קונפי ברווז: שמים את הגרונות בסיר ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך לגמרי ומוסיפים עלי תימין, שום ופלפל שחור.

2 רוטב: מצמצמים ציר בקר, מוסיפים מיץ תפוזים, ג'ינג'ר וסוכר ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מאוד.

3 סלט: מטגנים את האורז השחור בשמן עמוק עד שהוא מתנפח ומוצאים מהר, שלא יישרף. מפרידים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע לעלים. מוסיפים את זרעי השומר. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומגישים.

*לקישוט התפוז פורסים תפוז לעיגולים דקיקים ומייבשים בתנור שעה בחום של 70 מעלות.