צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף
סלט ברווז
השופטים עפו על המנה של ליאור, ונראה שלגמרי בצדק: ברוח השאריות של הקצב היא הרכיבה סלט מהמם של המון ירוקים וקצת ברווז, ואת הטאץ' הסופי נתנה עם אורז שמתפצפץ בפה
ליאור אוחיון | מאסטר שף
| פורסם 29/07/19
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקונפי ברווז
גרונות של ברווז
שמן זית
5 שיני שום
תימין
פלפל שחור
לרוטב
ציר בקר
מיץ מ-2 תפוזים
10 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
1 כפית סוכר
לסלט
רבע כוס אורז שחור
שמן לטיגון עמוק
צרור גדול פטרוזיליה
צרור גדול כוסברה
צרור נענע
1 כף זרעי שומר קלויים, שלמים
אופן ההכנה:
1 קונפי ברווז: שמים את הגרונות בסיר ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך לגמרי ומוסיפים עלי תימין, שום ופלפל שחור.
2 רוטב: מצמצמים ציר בקר, מוסיפים מיץ תפוזים, ג'ינג'ר וסוכר ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מאוד.
3 סלט: מטגנים את האורז השחור בשמן עמוק עד שהוא מתנפח ומוצאים מהר, שלא יישרף. מפרידים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע לעלים. מוסיפים את זרעי השומר. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומגישים.
*לקישוט התפוז פורסים תפוז לעיגולים דקיקים ומייבשים בתנור שעה בחום של 70 מעלות.