מג'דרה מקינואה
לא רק שאין במג'דרה הזאת אורז - אין בה כמון! למרות שינוי סדרי עולם, סמכו על שף יונתן רושפלד שהוא יודע מה הוא עושה כשהוא מכניס למנה הים תיכונית טוויסט אסייתי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
500 גרם קינואה
1 שורש כורכום טרי מגורד
200 גרם עדשים שחורות
½ כוס שמן זית
בצלים סגולים קצוצים
2 פלפלים חריפים
2 שורשי ג'ינג'ר
5 שיני שום מקולפות
כף תמרינדי
2 כפות קארי ירוק
1/2 כוס סוכר
2 כוסות כוסברה קצוצה
2 כוסות בצל ירוק קצוץ+ 2-3 גבעולים של בצל ירוק( לא קצוץ)
כוס ערמוני מים
כוס פטריות נמקו
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הקינואה והכורכום בסיר עם שני ליטר מים. בסיר נוסף שמים עדשים שחורות, מכסים במים ומבשלים.
2 במחבת אחרת מחממים שמן זית, שמים בצל סגול, פלפלים חריפים, שורש ג'ינג'ר ושום ומטגנים עד להזהבה.
3 מכניסים את תוכן המחבת לסיר העדשים השחורות. מוסיפים את התמרינדי , הקארי הירוק והסוכר וממשיכים בבישול.
4 כאשר הקינואה מוכנה, מוסיפים 2 כוסות עדשים. מתבלים בכוסברה, בצל ירוק ומלח. מוסיפים למסה פטריות נמקו וערמוני מים ומכניסים לצינון.
5 חולטים בצל ירוק באורך 6-7 ס"מ במשך דקה. מצננים במי קרח ומפזרים מעל המנה.