אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

כרוב ממולא

אין, פשוט אין יותר מנחם וביתי ושלם מסיר ממולאים – והכרוב הוא המלך הבלתי מעורער של הסירים האלה

מיטל רייכל וגיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 27/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.9 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם בשר טחון

1 בצל קטן, קצוץ

3 שיני שום

1 גזר מגורד

1 גבעול כרשה קצוץ לטבעות

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 עגבניות בשלות קצוצות

כף רסק עגבניות

1 כוס אורז בסמטי

1 כרוב לבן בינוני

כף פפריקה

כף כורכום

כפית כמון צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה קצוצה

צרור שמיר קצוץ

לרוטב:

שמן זית

1 כף רסק עגבניות

חצי פחית עגבניות קצוצות דק

מלח, פלפל שחור

פפריקה הונגרית מתוקה

4-3 שיני שום שלמות

ציר עוף

2 כפות שמיר קצוץ

למטבל:

שמנת חמוצה

יוגורט עיזים

2 כפות שמיר קצוץ

1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1 במחבת עם שמן זית מטגנים בשר טחון עד שכל הנוזלים מתאדים.

2 בסיר שטוח מטגנים בשמן זית בצל ושום קצוצים. מוסיפים גזר, כרשה, סלרי, עגבנייה, רסק עגבניות ואורז. מוסיפים ציר עוף ומבשלים עד אידוי כל הנוזלים.

3 בעזרת סכין מחלצים את הליבה של ראש כרוב שלם. מרתיחים מים בסיר וחולטים את הכרוב ללא הליבה, עד שהעלים נפרדים ונעשים רכים.

4 מאחדים את תערובות הבשר עם תערובת האורז ומתבלים. מוסיפים את הירוקים הקצוצים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.

5 בסיר מבשלים את הרוטב: שמן זית, רסק עגבניות, עגבניות קצוצות, מלח, פלפל, פפריקה ושיני שום שלמות. מוסיפים 2 כפות שמיר קצוץ וציר עוף ומביאים לרתיחה.

6 מגלגלים את הכרוב: מסירים את עמוד השדרה של עלה הכרוב כדי שיהיה קל לגלגל אותו ומניחים כף מהמילוי. מקפלים את הצדדים ומגלגלים בהידוק מושלם. מגלגלים כך את כל עלי הכרוב.

7 בתחתית סיר סוטז' (סיר נמוך ורחב) מניחים עלי כרוב לא ממולאים. מעל מסדרים בצפיפות את הכרוב המגולגל ושופכים את הרוטב. מבשלים על אש בינונית 20-15 דקות ומכניסים לתנור על טורבו לעוד 20-15 דקות. חשוב לבדוק שיש מספיק נוזלים ואם צריך מוסיפים מעט מים.

8 מכינים מטבל: מערבבים שמנת חמוצה עם יוגורט, שמיר, שום, ליים ומעט מלח ופלפל. מגישים ליד הכרוב.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.