כרוב ממולא
אין, פשוט אין יותר מנחם וביתי ושלם מסיר ממולאים – והכרוב הוא המלך הבלתי מעורער של הסירים האלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
200 גרם בשר טחון
1 בצל קטן, קצוץ
3 שיני שום
1 גזר מגורד
1 גבעול כרשה קצוץ לטבעות
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 עגבניות בשלות קצוצות
כף רסק עגבניות
1 כוס אורז בסמטי
1 כרוב לבן בינוני
כף פפריקה
כף כורכום
כפית כמון צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה קצוצה
צרור שמיר קצוץ
לרוטב:
שמן זית
1 כף רסק עגבניות
חצי פחית עגבניות קצוצות דק
מלח, פלפל שחור
פפריקה הונגרית מתוקה
4-3 שיני שום שלמות
ציר עוף
2 כפות שמיר קצוץ
למטבל:
שמנת חמוצה
יוגורט עיזים
2 כפות שמיר קצוץ
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
1 במחבת עם שמן זית מטגנים בשר טחון עד שכל הנוזלים מתאדים.
2 בסיר שטוח מטגנים בשמן זית בצל ושום קצוצים. מוסיפים גזר, כרשה, סלרי, עגבנייה, רסק עגבניות ואורז. מוסיפים ציר עוף ומבשלים עד אידוי כל הנוזלים.
3 בעזרת סכין מחלצים את הליבה של ראש כרוב שלם. מרתיחים מים בסיר וחולטים את הכרוב ללא הליבה, עד שהעלים נפרדים ונעשים רכים.
4 מאחדים את תערובות הבשר עם תערובת האורז ומתבלים. מוסיפים את הירוקים הקצוצים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
5 בסיר מבשלים את הרוטב: שמן זית, רסק עגבניות, עגבניות קצוצות, מלח, פלפל, פפריקה ושיני שום שלמות. מוסיפים 2 כפות שמיר קצוץ וציר עוף ומביאים לרתיחה.
6 מגלגלים את הכרוב: מסירים את עמוד השדרה של עלה הכרוב כדי שיהיה קל לגלגל אותו ומניחים כף מהמילוי. מקפלים את הצדדים ומגלגלים בהידוק מושלם. מגלגלים כך את כל עלי הכרוב.
7 בתחתית סיר סוטז' (סיר נמוך ורחב) מניחים עלי כרוב לא ממולאים. מעל מסדרים בצפיפות את הכרוב המגולגל ושופכים את הרוטב. מבשלים על אש בינונית 20-15 דקות ומכניסים לתנור על טורבו לעוד 20-15 דקות. חשוב לבדוק שיש מספיק נוזלים ואם צריך מוסיפים מעט מים.
8 מכינים מטבל: מערבבים שמנת חמוצה עם יוגורט, שמיר, שום, ליים ומעט מלח ופלפל. מגישים ליד הכרוב.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.