אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים של מיכל אנסקי

אם עד היום חשבתם שעוגת ביסקוויטים היא קינוח בסיסי של טבחים מתחילים, זה פשוט כי לא הכרתם את העוגה הזאת של מיכל אנסקי. חושבים שאתם מנוסים מספיק כדי להכין אותה בעצמכם? תתחילו בלהשיג את כל המרכיבים

מיכל אנסקי | מאסטר שף | פורסם 05/08/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 463 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חבילות ביסקוויטים

אגוזים מקורמלים:

50 גרם חמאה

50 מ"ל מייפל

100 גרם אגוזי לוז

קרם גבינות:

חבילת מסקרפונה

חבילת ריקוטה

חצי ליטר שמנת מתוקה

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

1 מקל וניל

50 גרם סוכר

מטבלים:

2 כפות נס קפה (למטבל הראשון)

150 מ"ל מים (למטבל הראשון)

כפית מוסקט טחון (למטבל הראשון)

10 גרגירי פלפל אנגלי (למטבל הראשון)

5 יחידות ציפורן (למטבל הראשון)

3 מקלות קינמון (למטבל הראשון)

50 מ"ל ליקר אמרטו (למטבל השני)

100 מ"ל חלב (למטבל השני)

כף אבקת קקאו (למטבל השני)

חצי כפית הל טחון (למטבל השני)

לציפוי וקישוט:

300 גרם מרציפן

150 גרם שוקולד מריר

2 גביעי שמנת חמוצה

100 גרם אבקת סוכר

דובדבני אמרנה קצוצים

קוקוס קלוי

פרחי ורדים מפוררים

קקאו או שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

1 אגוזים מקורמלים: מחממים במחבת חמאה ומייפל ליצירת קרמל חום. קולים אגוזי לוז בתנור ומוסיפים לקרמל. פורסים על מגש לקירור מלא וקוצצים גס בסכין.

2 הקרם: מקציפים את כל חומרי הקרם במיקסר כ-3 דקות, עד לקבלת קרם יציב.

3 מטבלים: מחממים בסיר קטן את כל מרכיבי המטבל הראשון עד לרתיחה עדינה, ומניחים בצד להתקרר. מסננים.

4 מערבבים את חומרי המטבל השני בקערה עם מטרפה עד שהקקאו נמס לגמרי.

5 קישוט וציפוי: מרדדים את המרציפן בין שני ניירות אפייה לעלה בגודל התבנית.

6 ממיסים את השוקולד בבן מארי.

7 מקציפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר.

8 מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים במטבל הקפה ומסדרים שכבה אחידה בתחתית התבנית. מורחים מעל כ-20 אחוז מהקרם.

9 טובלים שוב ביסקוויטים בקפה ומסדרים שכבה נוספת. מוזגים מעל את השוקולד המומס בשכבה אחידה ומורחים 20 אחוז נוספים מהקרם.

10 מפזרים עלי ורדים מפוררים וקוקוס קלוי.

11 טובלים ביסקוויטים במטבל האמרטו, מסדרים ומורחים מעל שכבה של קרם.

12 מניחים את המרציפן המרודד ומורחים שכבה של קרם.

13 מעל טובלים ומסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים, ומפזרים עליהם את שארית הקרם.

14 מפזרים את האגוזים הקצוצים ודובדבני אמרנה קצוצים, מוזגים את ציפוי השמנת החמוצה ומקררים כ-3 שעות.

15 מפזרים קקאו או שוקולד מריר מגורר מלמעלה, מסירים את התבנית ומצפים מסביב בביסקוויטים.

והנה שני המתכונים המצטיינים של הפרק:

טארט תפוחים וטופי

קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל