מוסר מצופה ופיצה קפרזה
אייל שני אמר שמדובר במנה מושלמת, והאמת שכבר הבנו את זה לבד: פיצת קפרזה על בצק עלים, אצבעות פריכות של דג מוסר ופסטו שלא ידע שהוא יכול להיות כזה. אתם באמת צריכים עוד משהו?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 פילה מוסר
מלח
פלפל שחור
4 אגוזי קשיו
כפית גרגירי כוסברה
כפית גרגירי חרדל
כף כוסברה טרייה
כף בזיליקום טרי
חצי כפית פלפל אדום חריף
מלח גס
שמן לטיגון
ביצה טרופה
לפיצת הקפרזה:
בצק עלים מוכן
עגבנייה, פרוסה
מוצרלה טרייה, פרוסה
עלי בזיליקום
שמן זית
למוס פסטו:
2 כפות בזיליקום טרי
2 אגוזי קשיו
מלח
פלפל שחור
שמן זית
חצי שן שום
2 כפות גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה:
1 חוצים את הפילטים של הדג לאצבעות ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים.
2 טוחנים בבלנדר קשיו, גרגירי כוסברה, גרגירי חרדל, כוסברה טרייה, בזיליקום טרי, פלפל אדום חריף ומלח גס עד לקבלת אבקה.
3 מחממים שמן במחבת. טובלים את הדג בביצה טרופה ואז באבקת הקשיו ומטגנים 2 דקות. מוציאים לנייר סופג.
4 פיצת קפרזה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 חותכים מבצק העלים מלבנים של 10 ס"מ אורך ו-4 ס"מ רוחב. דוקרים במזלג ואופים כמה דקות, להזהבה. מצננים.
6 מסדרים על מלבני הבצק שכבות של פרוסות עגבנייה, מוצרלה ובזיליקום, מזלפים שמן זית ואופים 15-20 דקות.
7 רוטב פסטו: טוחנים בבלנדר בזיליקום טרי, קשיו, מלח, פלפל, שמן זית ושום.
8 מערבבים בקערה קטנה את המסקרפונה עם מלח, פלפל שחור ו-3 כפות פסטו ומקציפים היטב.
9 מצלחתים: מסדרים בצלחת אצבעות מוסר ולידן מוס מסקרפונה ופסטו. מגישים עם פיצת הקפרזה ומעט פסטו מעל ומסביב.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.