אוכל

קינוח בכוס: עוגת גבינה ושוקולד בשני צבעים

עוגת גבינה פירורים משודרגת עם פירורים בטעם וניל ושוקולד, קרם גבינה עם ריקוטה, מסקרפונה ונגיעות של תפוז, וגם גאנאש שוקולד עשיר מלמעלה. והכי כיף: זה מגיע בכוסות אישיות. צפו ברות מכינה את המתכון

רות רוזובסקי | מאסטר שף | פורסם 10/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 188 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

צנצנות זכוכית קטנות עם מכסה סגירה אטום 

לפירורי שוקולד וניל:

100 גרם חמאה רכה

30 גרם סוכר וניל

300 גרם סוכר

40 אגוזי לוז גרוסים גס (לבצק הווניל)

3 כפות קקאו (לבצק השוקולד)

180 גרם קמח

לקרם גבינה:

250 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם אבקת סוכר

125 גרם גבינת מסקרפונה

100 גרם גבינת ריקוטה

קליפת תפוז מגוררת דק

כפית מיץ לימון טרי

לגאנאש שוקולד:

120 מ"ל שמנת מתוקה

100 שוקולד חלב

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הפירורים בשני הטעמים: מחלקים חצי מחומרי הפירורים ל-2 קערות (50 גרם חמאה לקערה אחת, 50 לשנייה וכך הלאה). אל פירורי הווניל מוסיפים אגוזי לוז ואל פירורי השוקולד קקאו. מעבדים את שתי הקערות עד לקבלת מרקם פירורי הדומה לחול. משטחים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 כ-15 דקות. מוציאים, נותנים לבצק להתקרר מעט ומפוררים שוב.

2 מכינים גאנאש: מביאים את השמנת מתוקה לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד לשמנת. בוחשים עד קבלת מסה חלקה ואחידה. נותנים לתערובת להתקרר מעט. 

3 לקרם גבינה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה 3-5 דקות עד להתייצבות. תוך כדי פעולה מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה. מוציאים את הקצפת מהמערבל ומקפלים פנימה את גבינת המסקרפונה ולאחר מכן את גבינת הריקוטה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את גרידת התפוז ואת מיץ הלימון. אם חסר סוכר, ניתן להוסיף כעת. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות או במקפיא ל-15 דקות עד להתייצבות.

4 בונים בצנצנת את השכבות לפי צבעים: פירורי בצק השוקולד, שכבת הגבינה פירורי בצק הווניל וכן הלאה, עד למילוי הכוס.

>> אבו חסן פתחו סניף בשרונה ואנחנו היינו שם כדי לטעום

>> לכל המתכונים במדור

>> האם קוקטיילים מבוקבקים הם הדבר הבא?