קינוח בכוס: עוגת גבינה ושוקולד בשני צבעים
עוגת גבינה פירורים משודרגת עם פירורים בטעם וניל ושוקולד, קרם גבינה עם ריקוטה, מסקרפונה ונגיעות של תפוז, וגם גאנאש שוקולד עשיר מלמעלה. והכי כיף: זה מגיע בכוסות אישיות. צפו ברות מכינה את המתכון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
צנצנות זכוכית קטנות עם מכסה סגירה אטום
לפירורי שוקולד וניל:
100 גרם חמאה רכה
30 גרם סוכר וניל
300 גרם סוכר
40 אגוזי לוז גרוסים גס (לבצק הווניל)
3 כפות קקאו (לבצק השוקולד)
180 גרם קמח
לקרם גבינה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
125 גרם גבינת מסקרפונה
100 גרם גבינת ריקוטה
קליפת תפוז מגוררת דק
כפית מיץ לימון טרי
לגאנאש שוקולד:
120 מ"ל שמנת מתוקה
100 שוקולד חלב
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת הפירורים בשני הטעמים: מחלקים חצי מחומרי הפירורים ל-2 קערות (50 גרם חמאה לקערה אחת, 50 לשנייה וכך הלאה). אל פירורי הווניל מוסיפים אגוזי לוז ואל פירורי השוקולד קקאו. מעבדים את שתי הקערות עד לקבלת מרקם פירורי הדומה לחול. משטחים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 כ-15 דקות. מוציאים, נותנים לבצק להתקרר מעט ומפוררים שוב.
2 מכינים גאנאש: מביאים את השמנת מתוקה לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד לשמנת. בוחשים עד קבלת מסה חלקה ואחידה. נותנים לתערובת להתקרר מעט.
3 לקרם גבינה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה 3-5 דקות עד להתייצבות. תוך כדי פעולה מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה. מוציאים את הקצפת מהמערבל ומקפלים פנימה את גבינת המסקרפונה ולאחר מכן את גבינת הריקוטה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את גרידת התפוז ואת מיץ הלימון. אם חסר סוכר, ניתן להוסיף כעת. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות או במקפיא ל-15 דקות עד להתייצבות.
4 בונים בצנצנת את השכבות לפי צבעים: פירורי בצק השוקולד, שכבת הגבינה פירורי בצק הווניל וכן הלאה, עד למילוי הכוס.