אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

סשימי ללא כבישה

אהרוני קרא לה מנה עילית, מיכל התלהבה מהאומץ של השילובים – אז כן, ג'אנה אומנם עוזבת את הנבחרת, אבל עושה את זה בראש מורם

ג'אנה חן | מאסטר שף | פורסם 04/09/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם דג ברמונדי טרי (ללא עור ועצמות)

50 גרם שמן בזיליקום (ראו מיד)

1 שורש פטרוזיליה קטן

1 פינגר ליים (הבשר בלבד, נראה כמו קוויאר)

מלח גס אטלנטי

2 כפות יוגורט כבשים

חופן צ'יפס קוקוס ממותק

לשמן בזיליקום:

חצי צרור בזיליקום

2 כוסות + 4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 פורסים את הדג לפרוסות יפות של סשימי.

2 מכינים שמן בזיליקום: שוטפים את הבזיליקום ומייבשים היטב. מחממים בסיר 2 כוסות שמן עד שהשמן חם מאוד. מטגנים את הבזיליקום בשמן עד לקבלת צ'יפס (בערך דקה), מוציאים לנייר סופג ומצננים.

3 מעבירים את הצ'יפס לבלנדר וטוחנים עם 4 כפות שמן נקיות (לא מסיר הטיגון). מסננים את השמן שנוצר דרך חיתול בד.

4 מגררים את שורש הפטרוזיליה בפומפייה גסה.

5 צלחות: בוזקים משמן הבזיליקום על צלחת, מסדרים מעל את פרוסות הדג ומפזרים מבקבוקוני הפינגר ליים. מפזרים מלח אטלנטי מעל הכל ואת השורש המגורד בין לבין.

6 שמים נגיעות מהיוגורט בין חתיכות הדג ומעל הכל מפזרים צ'יפס קוקוס.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.