צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף
עוף ברוטב אגוזי מלך
רוטב אגוזים נהדר שעוטף עוף צלוי היטב – המטבח הגאורגי במיטבו
איתיאלה בר ששת, מנאל איסמעיל, אירקלי גונשווילי | מאסטר שף
| פורסם 20/02/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4 שוקיים עם עור
לרוטב:
200 גרם אגוזי מלך
חצי צרור כוסברה
פלפל חריף אדום
4 שיני שום
כף כוסברה יבשה
כף תבלין חמלי סונלי (תבלין גאורגי)
ליטר ציר עוף
אופן ההכנה:
1 טוחנים את מרכיבי הרוטב יחד בבלנדר, ומזלפים בזרם דק ואיטי את ציר העוף עד להיווצרות רוטב במרקם שדומה ליוגורט.
2 מחממים שמן במחבת. צורבים היטב את השוקיים עד להשחמה ומכניסים את העוף לתנור להשלמת הבישול.
3 מרכיבים: מוזגים את הרוטב לצלחת עמוקה, מניחים את העוף ברוטב ומעל מפזרים גרידת תפוז.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.