פיצה קבב
באודישן ל"מאסטר שף" הצליח חיים בר להגיש מנה שמשלבת בין שתי אהבות עצומות, ועשה את זה הכי טעים שיש: גם פיצה, גם קבבים, והכל עשוי טיפ טופ
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק:
325 מ"ל מים
חצי קילו קמח טיפו 00
7 וחצי גרם שמרים
כף סוכר
15 גרם מלח
2 כפות שמן
לקבב:
500 גרם בשר אנטרקוט טחון
200 גרם בשר צוואר טחון
500 גרם בשר שפונדרה טחון
3 שיני שום, כתושות
2 בצלים
פטרוזיליה
כוסברה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון
לממרח החצילים:
חציל גדול
מלח
פלפל שחור
לימון לפי הטעם
2 שיני שום
לממרח הפלפלים:
3 פלפלים אדומים
1 פלפל חריף
6 עגבניות
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 הבצק: שופכים את המים לקערת המיקסר. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את הקמח ולקראת סיום הקמח מוסיפים את השמרים.
2 מוסיפים את הסוכר ולקראת הסוף את המלח. לסיום מוסיפים את השמן.
3 לשים את הבצק עד שהוא מתגבש. מורחים במעט שמן, מכסים ומתפיחים 45 דקות.
4 הקבב: מערבבים את הבשרים עם השום כתוש. מגררים את אחד הבצלים, קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים הכל יחד עם התבלינים. קוצצים ומטגנים בצל נוסף ומוסיפים אותו לתערובת. מעבירים למקרר לחצי שעה.
5 פותחים את הבצק לעיגול של פיצה, מסדרים בשוליים מעט מתערובת הקבב וסוגרים עליה את הבצק. משאר התערובת יוצרים קבבים וצורבים אותם על מחבת פסים עד שהם מוכנים.
6 ממרח החצילים: שורפים את החציל על האש ומקלפים. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים לקרם.
7 ממרח הפלפלים: מטגנים במחבת פסים פלפל אדום, פלפל חריף ועגבניות. מוסיפים את השום והתבלינים וטוחנים.
8 מחממים תנור ל-250 מעלות.
9 מורחים את הפיצה בממרח הפלפלים ואופים 10-15 דקות, עד הזהבה יפה.
10 מסדרים את הקבבים במרכז הפיצה ומגישים עם שני הרטבים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.