אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

טחול פרה ממולא

כשתאכלו בדוכן הכריכים העתידי של זהבה איזה סנדוויץ' בשרי עשיר וטעים - תזכרו איפה ראיתם את המתכון הזה בפעם הראשונה

זהבה בן נעים | מאסטר שף | פורסם 18/06/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

טחול פרה נקי

מעט שמן, לטיגון

מעטפת של לב של פרה

כבדי עוף

סחוג ביתי (ראו מיד)

צרור פטרוזיליה, בלי הגבעולים העבים

צרור כוסברה, בלי הגבעולים העבים

10 שיני שום, קלופות

טחולים של עוף

כבד אווז, חתוך לרצועות

כמון

מלח

לסחוג:

פלפלים יבשים אדומים

שום

שמן קנולה

מלח

כמון

ללחם:

קילו קמח

חצי כף סוכר

חצי כף דבש

כף וחצי שמרים יבשים

חצי כוס שמן

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 הסחוג: משרים את פלפלים היבשים החריפים במים לשעתיים. שופכים את המים וטוחנים את הפלפלים עם שום, שמן, מלח וכמון לפי הטעם.

2 חותכים את המעטפת של הלב ומטגנים במעט שמן. צורבים קלות את כבדי העוף.

3 פותחים את הטחול באמצע, ממליחים ומורחים שכבה של סחוג. מפזרים לאורך הטחול את הפטרוזיליה והכוסברה ואת שיני השום.

4 מפזרים את מעטפת הלב שטוגנה, את כבדי העוף, טחול העוף ורצועות כבד האווז. מתבלים בכמון ומתחילים לתפוס את הטחול.

5 מחממים תנור ל-220 מעלות בטורבו.

6 מכניסים את הטחול הממולא לשקית קוקי וצולים בתנור החם עד שמוכן. מצננים.

7 פורסים את הטחול הממולא בעזרת סכין חדה וצורבים במחבת את הפרוסות משני הצדדים.

8 הלחם: מערבבים את כל המרכיבים למעט המלח ומוסיפים מים פושרים לפי הצורך. לשים כ-10 דקות, ובמהלכן מוסיפים את המלח. מתפיחים 30-45 דקות.

9 מחלקים את הבצק לכדורים ומשטחים. מכינים מהכדורים פיתות בסיר גריל חשמלי.

10 מגישים את פרוסות הטחול הממולא בתוך הפיתות.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.