מגדלים של קבב וחצילים על סלט פלפלים קלויים
הגרסה של אייל עובדיה לקבב ממש לא מסתכמת בקציצה - במקרה שלו מדובר במגדל של קציצות מאנטרקוט ובשר כבש, שמוגשות בינות לפרוסות מטוגנות של חציל - והכל על סלט חריף אש של פלפלים קלויים. בלגן? קצת, אבל טעים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקבב:
250 גרם אנטרקוט טרי
200 גרם בשר כבש
50 גרם שומן בוקס
בצל בינוני, קצוץ
שמן זית לטיגון
מלח
פלפל שחור
בהרט
קינמון
הל טחון
כמון
4 שיני שום, קצוצות
צרור כוסברה, קצוץ
2 כפות פיסטוקים קלויים קלופים
תמר מג'הול אחד, קצוץ דק מאוד
לחצילים:
חציל קטן וקל משקל
מלח
ביצה
פירורי לחם דקים
שמן זית לטיגון
לסלט הפלפלים:
2 גמבות
2 פלפלי שושקה אדומים
2 פלפלים חריפים ירוקים
שיני שום
שמיר
שמן זית
חומץ תפוחים
מלח
פלפל שחור
לעמבת הגזר:
כוס מים
1 גזר, מתוק ככל האפשר, חתוך
שיני שום
פלפל חריף אדום או ירוק, קצוץ
כוס חומץ תפוחים או חומץ 5 אחוז
כף סוכר
2 כפות של אבקת עמבה לתירצי (עמבה לחמוצים ולא אבקת עמבה רגילה)
2 כפות סולת
כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1 הקבב: טוחנים את שני סוגי הבשר והשומן פעמיים.
2 מטגנים בצל עד השחמה ומוסיפים לבשר. מתבלים ומוסיפים את השום, הכוסברה, הפיסטוקים והתמר.
3 לשים את העיסה עד לקבלת אמולסיה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4 החצילים: פורסים את החציל לעובי של עד 2 מ"מ, ממליחים ומחכים רבע שעה. מנקזים את הנוזלים.
5 טובלים את פרוסות החציל בביצה ואז פירורי לחם ומטגנים בשמן זית.
6 צולים את הפלפלים על גחלים או להבה ומכניסים לשקית ניילון לרבע שעה. מוציאים, מקלפים וחותכים לרצועות.
7 מוסיפים שום קלוי ושמיר ומתבלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל שחור.
8 העמבה: מחממים בסיר קטן מים, גזר, שום ופלפל חריף. כשרותח מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך. מוסיפים חומץ, סוכר ואבקת עמבה ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים את הסולת והמלח ומצמצמים עד לקבלת משחה סמיכה. מצננים רבע שעה ומכניסים למקרר.
9 לפני ההגשה מטגנים את הקבב במחבת פסים או צולים על פחמים.
10 הרכבת המנה: מניחים כף של סלט פלפלים, עליו פרוסת חציל וקציצת קבב, וסוגרים בעוד פרוסת חציל. ממשיכים כך עם כל הכמות. מגישים לצד העמבה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.